«Καμπάνα» 20 χρόνων στον ληστή που επέστρεψε τα κλοπιμαία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

«Καμπάνα» 20 χρόνων στον ληστή που επέστρεψε τα κλοπιμαία

Του Κώστα Καντούρη

Βαριά καμπάνα 20 χρόνων κάθειρξης, επέβαλε σήμερα Τρίτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον ληστή που είχε εισβάλει σε οκτώ καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και μετά τη σύλληψή του οι γονείς του αποζημίωσαν τα θύματα, επιστρέφοντας τα χρήματα που είχε αρπάξει. Ο ληστής είχε ζητήσει να αντιμετωπιστεί επιεικώς, καθώς υποστήριξε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 17 Ιανουαρίου, αφού προηγουμένως είχε ληστέψει τις υπαλλήλους και ιδιοκτήτριες οκτώ καταστημάτων, ειδικά στη δυτική Θεσσαλονίκη, αρπάζοντας εισπράξεις από τα ταμεία. Βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης ήταν ότι ο ληστής άρπαζε τα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές για να εξασφαλίσει τη δόση του και πως πρόκειται για βαριά εξαρτημένο χρήστη. Μετά τη σύλληψή του είχε γίνει γνωστό πως οι γονείς του επέστρεψαν όσα χρήματα πήρε από τα καταστήματα στα οποία είχε εισβάλλει έχοντας μάλιστα καλυμμένο το πρόσωπό του.

«Σηκώνεται το κορίτσι 4.30 το πρωί να δουλέψει και έρχονται κάτι τέτοιοι τύποι και το ληστεύουν. Το ότι ήρθε μετά ο πατέρας του και επέστρεψε τα χρήματα τι σημαίνει για τον ψυχισμό του θύματος», διερωτήθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου. Προηγουμένως τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δρούσε οργανωμένα, απειλώντας με μαχαίρι ή χαρτοκόπτη. «Μου το έβαλε στο λαιμό», είπε χαρακτηριστικά μία νεαρή, υπάλληλος ζαχαροπλαστείου, περιγράφοντας ότι ο κατηγορούμενος περίμενε να φύγουν όλοι οι πελάτες από τα καταστήματα πριν διαπράξει τη ληστεία. Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και πως το έκανε για να διασφαλίσει τη δόση του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ