«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Μέχρι και 2.000 κρούσματα την μέρα τον Μάρτιο - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Μέχρι και 2.000 κρούσματα την μέρα τον Μάρτιο

«Καμπανάκι» κινδύνου χτύπησε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθώς ανέφερε ότι μέχρι και τον Μάιο θα έχουμε μέχρι και 2.000 κρούσματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Σρηγιάννης μιλώντας στο mega ανέφερε πως «Βλέπουμε μια ήπια αύξηση, τα 842 κρούσματα δεν ήταν εντυπωσιακός αριθμός καθώς ήμασταν σε αυξητική τροχιά τις τελευταίες ημέρες άσχετα αν δεν φαινόταν στα κρούσματα επειδή κάναμε μικρό αριθμό τεστ» .

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Το θέμα είναι το τί θα κάνουμε από Δευτέρα, το αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαι υπέρ του ανοίγματος αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πολύ αυξημένο αριθμό τεστ ανίχνευσης και πολύ διευρυμένο αριθμό αλληλουχίσεων των δειγμάτων ώστε να βλέπουμε τη διασπορά. Αν δεν γίνει αυτό καλό θα ήταν να μην ανοίξουμε στα τυφλά. Τεχνικά μπορούμε να το κάνουμε».

Ακόμα συμπλήρωσε ότι «Σε 15 μέρες περίπου με το άνοιγμα των σχολείων θα φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα και λίγο παραπάνω. Μετά θα εξαρτηθεί. Με δεδομένο το μεταλλαγμένο στέλεχος που θα επιδρά πλέον στη διασπορά θα βλέπουμε αύξηση μεγαλύτερη και θα πάμε προς Φλεβάρη και Μάρτη σε αυξημένα κρούσματα».

Τέλος ανέφερε ότι «Στις 15 Μαρτίου γύρω στα 1.700 κρούσματα την ημέρα και τέλος του Μάρτη θα φτάσουμε στα 2.000. Δεν θα είναι δραματικοί οι αριθμοί στο επίπεδο του Νοεμβρίου».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ