«Καρδιολογία 2018» στα Ιωάννινα - Όλο το πρόγραμμα - Karfitsa.gr
Ροή Υγεία

«Καρδιολογία 2018» στα Ιωάννινα – Όλο το πρόγραμμα

41 χρόνια έχουν περάσει μετά την πρώτη αγγειοπλαστική σε νεαρό άνδρα 37 ετών, την οποία πραγματοποίησε ο Andreas Gruntzig. Ήταν η επανάσταση στην επεμβατική καρδιολογία το 1977.

Έκτοτε, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου, των αρρυθμιών, νόσων των βαλβίδων της καρδιάς και της καρδιακής ανεπάρκειας, με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους, έχουν βελτιώσει και συνεχίζουν να βελτιώνουν την αντιμετώπιση των καρδιολογικών ασθενών. Με αυτό τον τρόπο, βελτιώνεται η πρόγνωση και ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία των ασθενών.

Η μακρά διαδρομή της Kαρδιολογίας έχει συνοδευτεί από πολλαπλές και σημαντικότατες τεχνολογικές εξελίξεις με άριστα πλέον κλινικά αποτελέσματα.

Η ανασκόπηση των εξελίξεων αυτών, η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα, από το 1990 έως σήμερα, και η εικόνα της σύγχρονης Καρδιολογίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Ανοιχτής Εκδήλωσης για το Κοινό, με τίτλο «Καρδιολογία 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Συνεδρίου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και του Cardio Cath Meeting 2018 Live Demonstration Course.

Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο «Du Lac» (Aίθουσα Πανδώρα Α).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη σύγχρονη γνώση, ακούγοντας και συζητώντας με σημαντικούς καρδιολόγους, οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα.

 

Το πρόγραμμα

Τίτλος της εκδήλωσης: «Καρδιολογία 2018»

Συντονιστής: Λ. K. Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Δ/ντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

20.00 – 20.15: Επεμβατική αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου

Ομιλητής: Δ. Αλεξόπουλος, Καθηγητής Καρδιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Β’ Καρδιολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών  «Αττικόν»

20.15 – 20.30: Η σημασία της κολπικής μαρμαρυγής στην υγεία του πληθυσμού

Ομιλητής: Ι. Λεκάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής, Καρδιολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Metropolitan», τ. Διευθυντής, Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική

20.30 – 20.45: Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες

Ομιλητής: Δ. Κρεμαστινός, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, τ. Διευθυντής, Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ρόδος

20.45 – 21.00: Η εξέλιξη της Καρδιολογίας στα Ιωάννινα, 1990 – σήμερα

Ομιλητής: Δ. Σιδερής, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας, Αθήνα

Θα ακολουθήσουν τιμητικές διακρίσεις του Δ. Σιδερή, Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του M. Rees, Professor of Cardiovascular Studies, Betsi Cadwalladr University, Health Board, Bangor University, United Kingdom.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ