«Κατάληψη» του ΑΠΘ από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών – Μόνο έτσι θα αλλάξει η κατάσταση! - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

«Κατάληψη» του ΑΠΘ από συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών – Μόνο έτσι θα αλλάξει η κατάσταση!

Το ΑΠΘ και οι πλατείες Ροτόντας και Ναβαρίνου, είναι τα «σούπερ μάρκετ» των ναρκωτικών. Περιοχές, όπου η διακίνησης έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χαρακτηριστικά… Λερναίας Ύδρας.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΙΚΟΥ*

Καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ βιώνουν μία σκληρή καθημερινότητα γεμάτη φόβο και ανασφάλεια. «Η πολιτεία», λένε, «μας έχει αφήσει ανυπεράσπιστους και έρμαιο των συμμοριών. Το Πανεπιστήμιο από κέντρο διακίνησης ιδεών, έχει γίνει άντρο διακίνησης ναρκωτικών, γεγονός που δεν τιμά ούτε το ΑΠΘ ούτε την πόλη μας». Οι κάτοικοι της Ροτόντα και της πλατείας Ναυαρίνου εκπέμπουν κραυγές αγωνίας, αλλά η κατάσταση, μέρα με την μέρα, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, γεγονός που αποδεικνύει ότι όσα μέτρα αστυνόμευσης έχουν ληφθεί, δεν είναι αποτελεσματικά.

Οι ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες  διαμονής,  εργασίας και φοίτησης και η  τήρηση του νόμου, είναι αυτονόητα δικαιώματά, τα οποία η πολιτεία οφείλει να υπερασπιστεί. Κι εδώ μπαίνουν τα ερωτήματα: Μπορεί η Αστυνομία να ενεργήσει και να επιλύσει αυτό το πρόβλημα;

  • Η Αστυνομία προσπαθεί, αλλά δεν είναι  ξεκάθαρο το καθεστώς επέμβασης στην  Πανεπιστημιούπολη, γι αυτό είναι πολύ  προσεκτική και συγκρατημένη.
  • Οι  επαναλαμβανόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις «σκούπα» και συλλήψεις, τόσο μεμονωμένων  διακινητών, όσο και κυκλωμάτων που λυμαίνονται  το ΑΠΘ και την γύρω περιοχή, δεν πτοούν τους βαρόνους που ρίχνουν στην πιάτσα άλλους διακινητές στη θέση των συλληφθέντων.
  • Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες φοβούνται ότι η περιοχή της Ροτόντα και της  πλ. Ναυαρίνου θα μετατραπεί σε γκέτο στο κέντρο της πόλης και θα εξελιχθεί σε ένα «ημιαυτόνομο κρατίδιο», όπως τα Εξάρχεια, όποτε οι  παρεμβάσεις της Αστυνομίας θα είναι περιορισμένες.

Ποια είναι η άποψη του δήμου Θεσσαλονίκης;

Είναι θετικό ότι  όλες  οι  παρατάξεις έχουν δηλώσει πως είναι αντίθετες στη διακίνηση ναρκωτικών και ότι κανένα άσυλο δεν μπορεί να προστατέψει τους ναρκέμπορους, αλλά επιρρίπτουν την ευθύνη στην Αστυνομία και στις πρυτανικές αρχές.

Η παράταξη του ΝΙΚΟΥ ΤΑΧΙΑΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ» στοχεύει:

  • Να αξιοποιήσει κάθε μέσο ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης και στο campus του ΑΠΘ με την εκπόνηση ολοκληρωμένου   σχεδίου, σε  συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Ειδικά στην περιοχή της Ροτόντα και πλ. Ναυαρίνου, η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, θα συμβάλλει να επανέλθει και πάλι η κανονικότητα.
  • Με την συνδρομή των κοινωνικών δομών του δήμου να γίνουν παρεμβάσεις καταγραφής και ενημέρωσης των εξαρτημένων ατόμων, αλλά και δράσεις ενημέρωσης μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων, με στόχο κυρίως την πρόληψη.

Όλοι  μαζί μπορούμε να  αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως μια πόλη χωρίς παραβατικότητα, μια πόλη ασφαλή και φιλική, όπως αξίζει στους κατοίκους της και στους επισκέπτες.

* Ο Γ. Χατζίκος είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Ν. Ταχιάου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ