Τσίπρας από ΔΕΘ: Ξαναφτιάχνουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Τσίπρας από ΔΕΘ: Ξαναφτιάχνουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις 20.50 η 83η ΔΕΘ. Είναι η πρώτη ΔΕΘ, είπε που μετά από οκτώ χρόνια δεν γίνεται υπό τη σκιά των μνημονίων. Έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο στην οικονομική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ με αφορμή την εντυπωσιακή συμμετοχή εταιριών από τις ΗΠΑ στη ΔΕΘ.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, έγιναν οι χαιρετισμοί για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ από τον πρόεδρο της HELEXPO-ΔΕΘ,Αναστάσιο Τζηκα. Στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η ΔΕΘ είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την ευρύτερη περιοχή με τιμώμενη χώρα την ηγέτιδα δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, τις ΗΠΑ.

Ο κ.Τζηκας τόνισε ότι η ΔΕΘ- HELEXPO βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης,Κατερίνα Νοτοπούλου.

”Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με την έξοδο από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη των αλλαγών. Κατάφερε να δημιουργήσει για την οικονομία συνθήκες σταθερότητας. Η συμφωνία των Πρεσπών”, τόνισε η κ.Νοτοπουλου ”ανοίγει για τη Μακεδονία και τη Θράκη νέους δρόμους,αποτελώντας πύλη ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια”.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον υπουργό Εμπορίου της Αμερικής κ.Ρος

O κ.Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων ”Σας κοιτάζω στα μάτια και λέω ότι η επιμονή και η υπομονή σας έδωσε καρπούς. Η Ελλάδα πλέον είναι μια διαφορετική χώρα. Αυτό είναι έργο όλων μας. Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική την 83η ΔΕΘ.” Δεν ήρθα για να σας μοιράσω παροχές,αλλά να μοιραστώ μαζί σας όραμα”.

Επιπλέον, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι ”η ελληνική οικονομία μετά από εννέα χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης με μείωση της ανεργίας,δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιτυχία στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων”, ενώ πρόσθεσε ότι ” Θα τηρήσουμε συμφωνημένους στόχους και για τα επόμενα χρόνια”.

‘’Το ελληνικό χρέος είναι πλέον βιώσιμο’’ τόνισε ο κ.Τσίπρας. “Οι επενδυτές ξαναβλέπουν την Ελλάδα με ασφάλεια. Διαμορφώσαμε συνθήκες για να ξαναφτιάξουμε τη μεταμνημονιακή  Ελλάδα’’, είπε.

”Το όραμα μας είναι να πάμε την Ελλάδα μπροστά και όχι πίσω. Έχουμε το σχέδιο και το κάνουμε πράξη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να μειώσουμε την ανεργία στο 10%”, πρόσθεσε.
”Αυτό θα επιτευχθεί με αναβάθμιση δημόσιας διοίκησης. Θα δημιουργήσουμε το ψηφιακό δημόσιο του 21ου αιωνα. Θα εργαστούμε”,είπε ο κ.Τσιπρας ”για ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης. Επιπλέον θα στηριχθεί η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και η νέα γενιά που χτυπήθηκε έντονα στα χρόνια των μνημονίων, προκειμένου να σταματήσει το κύμα φυγής στο εξωτερικό Θα δοθούν κίνητρα σε νέους επιστήμονες που θα επιστρέψουν στη χώρα μας”.

Αναφορικά για το μέτρο της Θεσσαλονίκης είπε ότι ‘’ανοίγει τις πύλες του το Νοέμβριο του 2020’’.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ‘’Πρώτος πυλώνας είναι της μεταρρυθμίσεις και δεύτερος πυλώνας είναι η ανάκτηση της εργασίας’’.

‘’Μετά την έξοδο από τα μνημόνια είμαστε σε θέση να βάλουμε στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας’’, εξήγησε. Ο κ.Τσίπρας μάλιστα δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019.

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι ”Την Τρίτη ανοίγουν τα σχολεία με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους”.

”Καταφέραμε την ουσιαστική στήριξη των αδύναμων με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό”, είπε.

Οι παροχές Τσίπρα στη ΔΕΘ

Με δώρα ήρθε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Απο το βήμα της 83ης ΔΕΘ ανακοίνωσε την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους ύψους 1δισ.ευρω,που θα δοθούν έως το τέλος του έτους. Ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50% για 1,2 εκατομμύρια, χαμηλές  περιουσίες και 30% μεσοσταθμικά. Επιπλέον ανακοίνωσε τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 35% για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Ανακοίνωσε την επιδότηση ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ για 300.000 οικογένειες. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την παραχώρηση  του στρατοπέδου της Άνω Τούμπας.

Στην πρώτη σειρά βρέθηκαν οι Π.Καμμένος, Κ.Νοτοπουλου, Γ.Δραγασάκης, Απ.Τζιτζικωστας, Γ.Μπουτάρης, Pyatt,Ross, Τ.Τζηκας και η σύζυγός του πρωθυπουργού.
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ