Κατέρρευσε σοβάς στο νοσοκομείο Κιλκίς-Έλεγχο στατικής επάρκειας ζητούν οι εργαζόμενοι - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Κατέρρευσε σοβάς στο νοσοκομείο Κιλκίς-Έλεγχο στατικής επάρκειας ζητούν οι εργαζόμενοι

Έλεγχο στατικής επάρκειας του νοσοκομείου Κιλκίς ζητούν οι εργαζόμενοι μετά την κατάρρευση μέρους του σοβά το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι το περιστατικό συνέβη σε είσοδο τμήματος της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937) και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

kil-2.jpg

Παράλληλα όπως αναφέρουν στην ίδια πτέρυγα την 26/01/2019 κατέρρευσε πλάκα ψευδοροφής δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή και την  05/10/2018 ασκούμενη Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου  ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

kil-3.jpg

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016  από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.

kil-4.jpg

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες από τους εργαζομένους, η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου βρίσκεται εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχει μόλις  δύο  (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

kil-5.jpg

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ