Καταλανοί έκλεισαν τον δρόμο Γαλλίας-Ισπανίας - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Καταλανοί έκλεισαν τον δρόμο Γαλλίας-Ισπανίας

Τον αυτοκινητόδρομο AP7, που συνδέει τη Γαλλία με την Ισπανία, έκλεισαν Καταλανοί αυτονομιστές μέχρι και τις πρωινές ώρες.

Η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει από τη Δευτέρα στο ύψος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών προτού απομακρυνθούν από εκεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την περιφερειακή καταλανική υπηρεσία οδικής κυκλοφορίας, ο AP7 παρέμενε αποκλεισμένος σήμερα το πρωί στο επίπεδο του Σαντ Γκρεγόρι στην επαρχία της Ζιρόνα, ένα προπύργιο των Καταλανών αυτονομιστών.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την ισπανική τηλεόραση δείχνουν δεκάδες ανθρώπους στον δρόμο. Η κυκλοφορία είχε επαναληφθεί χθες το απόγευμα στην οδική αυτή αρτηρία, αλλά οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας απέκλεισαν στη συνέχεια τον ίδιο άξονα κοντά στην Ζιρόνα, προκαλώντας νέα προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

Οι δράσεις αυτές γίνονται σε διαμαρτυρία για την καταδίκη Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές φυλάκισης για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017. Η καταδίκη τους έχει προκαλέσει πολλές κινητοποιήσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ