Καταψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στη Βουλή – «Σεβασμός στην Αλήθεια» - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα

Καταψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στη Βουλή – «Σεβασμός στην Αλήθεια»

Στη Μακεδονία δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να δεις την αλήθεια. Κάθε γωνιά αυτής της γης αποκαλύπτει την ιστορική πραγματικότητα. Η Αρχαία Πέλλα, η Παιονία στο Κιλκίς, η Αμφίπολη στις Σέρρες, η Βεργίνα στην Ημαθία, το Δίον στην Πιερία, τα Αρχαία Στάγειρα στη Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και παραποίησης της αλήθειας. Αντίθετα παρέχουν όλη την επιχειρηματολογία για οποιονδήποτε θέλει να υπερασπιστεί την ελληνικότητα και τη μοναδικότητα της Μακεδονίας.

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ*

Τα λόγια λοιπόν, είναι σχεδόν περιττά και αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι μόνο ο «Σεβασμός στην Αλήθεια» για τη Μακεδονία, στην πράξη. Σεβασμός στην ιστορία μας, στην πολιτιστική μας κληρονομία, στους αγώνες των Μακεδόνων και των υπόλοιπων Ελλήνων που υπερασπίστηκαν τη Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια, κατά το Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους.

«Ο Σεβασμός στην Αλήθεια» είναι και το μόνο ασφαλές μονοπάτι, το μοναδικό πραγματικό εχέγγυο για το μέλλον, που μπορεί να διασφαλίσει την καλή και ειλικρινή συνεργασία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Και η μόνη συμφωνία που μπορεί να το πετύχει, είναι αυτή που σέβεται την ιστορικότητα, τη μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κλείνοντας κάθε χαραμάδα προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» που ξεκάθαρα αναφέρεται σε «μακεδονικό λαό» και που αναγνωρίζει συνδυαστικά «μακεδονική» εθνότητα, γλώσσα και όνομα στα Σκόπια είναι μία επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια «συμφωνία». Είναι μια «συμφωνία» που αποτυγχάνει να υπερασπιστεί με συνέπεια και διορατικότητα, τον «Σεβασμό στην Αλήθεια». Είναι μία «συμφωνία» που αντί να κλείνει οριστικά ζητήματα αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και παραχάραξης της ιστορίας, τα πυροδοτεί με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή μας. Είναι μια «συμφωνία» πραγματικός επιχειρηματικός εφιάλτης, καθώς δεν υπάρχει καμία προετοιμασία και πρόνοια για  την κατοχύρωση των ονομάτων και των σημάτων για τις επιχειρήσεις μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να επιμένει στο λάθος. Ένα λάθος όμως στη διπλωματία και την εξωτερική πολιτική της χώρας, σε αντίθεση με άλλους τομείς της πολιτικής και της οικονομίας, δεν διορθώνεται μεταγενέστερα. Αυτό ακριβώς πρέπει να αντιληφθούν όλα τα πολιτικά κόμματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη τους απέναντι στη χώρα, την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και ζητώ από όλους τους βουλευτές και τον καθένα ξεχωριστά, και ειδικά τους βουλευτές που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, να καταψηφίσουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών» όταν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση. Καλώ επίσης την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους το δικαίωμα στους Έλληνες να εκφραστούν δημοκρατικά και καθαρά με τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος. Αυτός είναι ο μόνος δίκαιος και δημοκρατικός δρόμος για το ζήτημα αυτό.

*  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ