Κατερίνα Μιχαλάκα: Μεσογειακή διατροφή για ισχυρό ανοσοποιητικό - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Συνεντεύξεις

Κατερίνα Μιχαλάκα: Μεσογειακή διατροφή για ισχυρό ανοσοποιητικό

Μετά τις γιορτές και εν μέσω καραντίνας χρειαζόμαστε έναν ειδικό να μας «σώσει» από τα περιττά κιλά. Η Κατερίνα Μιχαλάκα, διαιτολόγος – διατροφολόγος, με μεταπτυχιακό στη Διατροφή και Διαιτολογία και ειδίκευση στην κλινική διαιτολογία προσπαθεί με μικρά μυστικά να βοηθήσει. Η φράση «δίαιτα από Δευτέρα» ίσως είναι από τις πιο γνωστές. ‘Ομως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και με πρόγραμμα… χωρίς ακρότητες!

Οι διαιτολόγοι …φοβούνται τη ζυγαριά;

Πραγματικά και εμείς ως επιστήμονες υγείας προσπαθούμε να προσέχουμε τη διατροφή μας και να φροντίζουμε το σώμα μας. Το εβδομαδιαίο ζύγισμα και χωρίς ακρότητες, θα πρότεινα πως είναι το ιδανικό.

Τι λάθη κάνουν οι Θεσσαλονικείς στη διατροφή τους;

Τα λάθη γίνονται όσον αφορά τα γλυκά και το αλκοόλ. Όμως, όταν οι Θεσσαλονικείς ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής, το εφαρμόζουν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Όταν χαρακτηριζόμαστε «καλοφαγάδες» μπορούμε να πούμε όχι;

Καλό είναι σε όλα να υπάρχει ισορροπία. Παν μέτρον άριστον!

Η διάθεση επηρεάζεται από το βάρος μας;

Βέβαια και αποτελεί φαινόμενο της εποχής, ανάλογα με τη περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, οι διακυμάνσεις της διάθεσης, οι διατροφικές διαταραχές και η παθογόνος παχυσαρκία με κατάλληλη επιστημονική παρακολούθηση αντιμετωπίζονται.

Τι δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από το τραπέζι;

Σίγουρα φρούτα και σαλάτες για ισχυρό ανοσοποιητικό ειδικά στη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε. Θα πρότεινα το πιάτο της μεσογειακής διατροφής, που καλύπτει μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά ταυτόχρονα.

Συνεδρία που δεν θα ξεχάσετε…

Κάθε συνεδρία είναι μια νέα εμπειρία, ειδικά στις παθολογικές καταστάσεις (διαβητικοί, δυσλιπιδαιμικοί, νεφροπαθείς). Συνεπώς, προσπαθώ να προσφέρω το καλύτερο σε κάθε συνεδρία ως επιστήμονας αλλά και ως άνθρωπος

Προσωπική παρασπονδία…

Η αλήθεια είναι πως θέλω να δίνω το καλό παράδειγμα στον κόσμο που με εμπιστεύεται. Οπότε προσέχω τη διατροφή μου, πίνω νερό, αθλούμαι κρατώντας συγχρόνως τις ισορροπίες και χωρίς ακρότητες.

Τι σας έλειψε στη διάρκεια της καραντίνας;

Η κανονικότητα της καθημερινότητας με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως και τα ταξίδια γιατί είναι παιδεία και οδοιπορικό πνεύματος.

Σε ποιον λέτε την πρώτη καλημέρα;

Καλημέρα στην ίδια τη Ζωή με ευγνωμοσύνη! Βέβαια, είναι ανθρώπινο να λες καλημέρα σε άτομα που αγαπάς, σέβεσαι, εκτιμάς και ειδικά όταν αυτό είναι αμοιβαίο.

Τι δώρο ζητήσατε από τον Αη Βασίλη;

Υγεία, ψυχική και σωματική και λιγότερο ανθρώπινο πόνο για όλο τον κόσμο, θα ήταν το καλύτερο δώρο!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ