Κατερίνα Νοτοπούλου: «Προτεραιότητα μας η ΕΥΑΘ» - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Κατερίνα Νοτοπούλου: «Προτεραιότητα μας η ΕΥΑΘ»

Της Έλενας Καραβασίλη

Συνάντηση με δημοσιογράφους είχε στο γραφείο της η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να γίνει μια ενημέρωση για τα 23 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπαθήσαμε να έχουμε στον χάρτη, ότι έχει δρομολογηθεί και είναι σε εξέλιξη. Έχουμε προχωρήσει στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Δε θα υπάρξει κανένα νομικό πρόβλημα, διότι έχει κατοχυρωθεί νομικά. Όσον αφορά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα έχει γίνει η απόδοσης του μετά από πολλά χρόνια. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία που όμως, προχώρησε. Έχει γίνει η απόδοση της 1ης προβλήτας κι έτσι υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού για την απόδοση της 1ης προβλήτας στην τοπική κοινωνία. Η ανάπλαση των δυτικών περιοχών είναι παρά πολύ σημαντική, ώστε να αναπλαστεί η μπροστά περιοχή από το μουσείο ολοκαυτώματος. Έχουμε προσπαθήσει παρά πολύ η Θεσσαλονίκη να γίνει διπλωματικός κόμβος και πιστεύω πως το έχουμε καταφέρει με τις συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει. Το παιδιατρικό νοσοκομείο επιλέχθηκε να γίνει εκεί διότι το οικόπεδο είναι ιδιοκτησία του Υπουργεία Υγείας και είναι καθαρό ιδιοκτησιακά. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Ένα ακόμη θέμα είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νοσοκομείου αγ. Παύλος έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Οι ΤΟΜΥ θα έχουν την λειτουργία των ΕΣΥ οι ελλείψεις και παραλείψεις έχουν καταγραφή και θα βελτιωθούν. Η σύσταση film office που είναι να τρέξει από τον οργανισμό τουρισμού είναι κάτι στο οποίο ποντάρουμε πολύ, ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο και να φέρουμε στην ΠΚΜ ξένες παραγωγές και να δοθούν πιο γρήγορα οι σχετικές άδειες. Στο Στρατόπεδο Γκόνου ξεκινάει ο διαγωνισμός για να γίνει ένα κέντρο logistics. Ο νόμος για τον ΟΑΣΘ ήταν μεγάλο στοίχημα και πρόκληση για την κυβέρνηση. Έχουν ήδη εξοικονομηθεί παρά πολλά χρήματα για το δημόσιο, ενώ η κοινωνική πολιτική που ακολουθείται είναι γνωστή. Έχει γίνει η σύσταση διαχείρισης Θερμαϊκού και αναμένεται να οριστεί διοίκηση”.

Ερωτώμενη για τις συστάσεις του ΤΕΕ αναφορικά με το παιδιατρικό νοσοκομείου στο Φίλυρο, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως: «Το ΤΕΕ καλά κάνει και συμβουλεύει την κυβέρνηση. Όμως δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα πρόσβασης γιατί φυσικά και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει σωστά το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως: «Σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε. Οι εκκρεμότητες δήμων, φορέων, περιφέρειας και Επιμελητηρίων είναι άπειρες. Εμείς παρουσιάζουμε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει. Είναι σε εξέλιξη μια σειρά από πρωτοβουλίες που τις παρακολουθούμε και τις δουλεύουμε σκληρά».

«Το κυβερνητικό έργο δεν εξαντλείτε σε ότι καταγράφεται σε έναν χαρτί. Η εξαγγελία της μη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ήταν ξεκάθαρη από τον πρωθυπουργό και κατά το αναπτυξιακό συνέδριο. Το ζήτημα του νερού είναι πολύ σημαντικό. Οι ευθύνες για τον αγωγό της ΕΥΑΘ βαραίνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η σύσκεψη ήταν καθαρά Συντονιστική και δε γνωρίζω γιατί βγήκε προς τα έξω», σημείωσε η ίδια.

Δείτε τον χάρτη που δείχνει αναλυτικά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης:

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ