Κατηγορούμενοι μόνο στην Ελλάδα δυο συνεργοί του Λάσα Σουσανασβίλι - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Κοινωνία

Κατηγορούμενοι μόνο στην Ελλάδα δυο συνεργοί του Λάσα Σουσανασβίλι

Κατηγορούμενοι μόνο στην Ελλάδα είναι πλέον δυο συνεργοί του Γεωργιανού αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσανασβίλι, καθώς οι γαλλικές διωκτικές αρχές που ζητούσαν την έκδοσή τους από τη χώρα μας, όπου κρατούνταν, απέσυραν το ενδιαφέρον τους για τη μεταγωγή τους στη Γαλλία.

Οι δυο συλληφθέντες θεωρούνται από τα πρωτοπαλίκαρα του λεγόμενου «Εσκομπάρ της Ευρώπης» Λάσα Σουσανασβίλι. Ο 57χρονος Σουσανασβίλι είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνδρομή των γαλλικών και των ελληνικών αρχών. Για την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της κοινής επιχείρησης έγιναν συναντήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία και Ελλάδα, υπό τον συντονισμός της Europol.

Ο Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί νωρίτερα στην Ελλάδα σε κάθειρξη 14 ετών για συντονισμό μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε σε Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία από τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με τους ευεργετικούς όρους του νόμου Παρασκευόπουλου για λόγους υγείας. Η γαλλικές αστυνομικές αρχές είχαν ζητήσει στη συνέχεια την έκδοσή του καθώς, σύμφωνα με αυτές, ο 57χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το καλοκαίρι, το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοσή του, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Η γαλλική αστυνομία είχε ζητήσει όμως και την έκδοση άλλων δυο συνεργών του Σουσανασβίλι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα και κρατούνταν στις φυλακές των Διαβατών. Η ελληνική Δικαιοσύνη είχε ναι μεν αποφασίσει την έκδοσή τους στη Γαλλία, όχι όμως για να δικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά μόνο για κλοπές που διέπραξαν στην Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός αυτό στάθηκε καθοριστικό για την απόφαση των γαλλικών αρχών, να μην επιμείνουν άλλο στην έκδοση των δυο συνεργών του Γεωργιανού μαφιόζου.

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ