Κατρούγκαλος: Αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα

Για ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στα εθνικά θέματα, αλλά και για την καταδίκη της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε λόγο ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξη του.

«Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και ότι η μείωση της έντασης είναι απαραίτητη. Είναι θετικό ότι υπάρχει καταδίκη της Τουρκίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων που πέτυχε η ελληνική διπλωματία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου τη χώρα εκπροσώπησε ο Αλέξης Τσίπρας, και να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέες παράνομες ενέργειες στην περιοχή του άκυρου Μνημονίου» λέει ο κ.Κατρούγκαλος.

Για τα εθνικά θέματα τονίζει πως είναι σημαντική η σύμπνοια. «Θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα» και προσθέτει:«Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων και την επικοινωνιακή ανάγκη να χαϊδέψει τα αυτιά όσων διαπαιδαγώγησε με την πατριδοκαπηλία και τις εθνικιστικές της εξάρσεις».

Όσο για την προσφυγή της Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει:

«Η προσφυγή στη Χάγη για θέματα υφαλοκρηπίδας δεν αποτελεί νέα ιδέα, αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας, η οποία το 1999 είχε τεθεί ως κριτήριο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προκειμένου να μη διαιωνισθεί η διαφορά. Έχει όμως, ως προϋπόθεση την κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει οριστικό αδιέξοδο στις διερευνητικές και επίσης την κατάρτηση συμφωνητικού, με όλες τις δυσκολίες που αυτό ενέχει».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ