Κιλκίς: Η επιχείρηση «Ιντιάνα Τζόουνς» των αδιάφθορων - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα

Κιλκίς: Η επιχείρηση «Ιντιάνα Τζόουνς» των αδιάφθορων

Από αύριο αρχίζει στον ανακριτή Κιλκίς ο χορός των απολογιών των 14 συλληφθέντων για το κύκλωμα των σύγχρονων Ιντιάνα Τζόουνς, των  κατηγορούμενων χρυσοθήρων που εξάρθρωσαν οι εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδα, με κατηγορούμενο επικεφαλής υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας στο νομό.

Του Κώστα Καντούρη

Η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει περίπου 120 ονόματα κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων δέκα ένστολοι. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος τους κατά περίπτωση για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, για το νόμο περί αρχαιοτήτων και τις παράνομες ανασκαφές, για λαθρεμπορία, για περιπτώσεις δωροδοκίας  και για πλαστογραφία. Οι απολογίες των 14 ξεκινούν αύριο και την Τρίτη με τους ιδιώτες, ενώ την Τετάρτη έχουν πάρει προθεσμία ν’ απολογηθούν ο ένας αξιωματικός και οι δύο χαμηλόβαθμοι συνάδελφοί του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθώς ακόμη από τις εσωτερικές υποθέσεις δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε, έχουν καταγραφεί συνομιλίες και υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγράψει τη δραστηριότητα των χρυσοθήρων τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο. «Σχεδόν κάθε μέρα έσκαβαν και σ’ ένα διαφορετικό σημείο του νομού, είχαν γεμίσει τρύπες», είπε χαρακτηριστικά στην karfitsa.gr πρόσωπο που γνωρίζει για το αποτέλεσμα των ερευνών.

Στην κατοχή των 14 συλληφθέντων έχουν βρεθεί στοιχεία που ενισχύουν το κατηγορητήριο, με την έννοια ότι πολλοί απ’ αυτούς είχαν στην κατοχή τους μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων , ορισμένα από τα οποία ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά. Όλοι τους οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον εισαγγελέα Κιλκίς και ασκήθηκαν σε βάρος τους  ποινικές διώξεις, ενώ παραπέμφθηκαν ν’ απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία.

Η είδηση της εξάρθρωσης του κυκλώματος έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, καθώς εκτός των συλληφθέντων, ο μακρύς κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει ανθρώπους της διπλανής  πόρτας στο νομό. Πάντως κεντρικό ρόλο στις επιχειρήσεις… ανασκαφών σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αδιάφθορους των σωμάτων ασφαλείας στη Βόρεια Ελλάδας είχαν οι ένστολοι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ