ΚΙΝΑΛ για "Μήδεια": Η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες - Karfitsa.gr
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για “Μήδεια”: Η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, για τον τρόπο που χειρίστηκε την κακοκαιρία «Μήδεια», της οποίας η ένταση, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, ήταν γνωστή εδώ και μέρες.

«Στα λόγια η Κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη. Στην πράξη όμως χρεωκόπησε. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες», υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ. Επί δύο μέρες, σημειώνει, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την Εθνική Οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους.
250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα, κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες (!) και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες.

Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας, συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ, «θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δένδρα. Πράγμα που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα, αφού γνώριζαν την αδυναμία και την ανεπάρκεια των μηχανισμών τους. Του συστήματος που δεν έχουν ακόμη -μετά από πολλούς μήνες- συγκροτήσει».

«Ομολόγησαν έτσι την πλήρη απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες. Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους. Πρωταθλητές στα λόγια, τελευταίοι στη δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος-μαϊμού», προσθέτει.

«Συγχαίρουμε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του. Επισημαίνουμε όμως την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ