ΚΙΝΑΛ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νησιωτών για το μεταναστευτικό - Karfitsa.gr
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των νησιωτών για το μεταναστευτικό

Τη στηριξή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου για το μεταναστευτικό εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια στο ζήτημα αυτό.

“Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει. Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κρύβεται. Κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά. Για οποιαδήποτε σκοπιμότητα”, τονίζει επίσης το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

“Η άμεση, πραγματική και βιώσιμη αποσυμφόρηση είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η υποστήριξη των δομών υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτονόητη υποχρέωση. Δεν υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη δήθεν μακροπρόθεσμων σχεδιασμών. Οι νησιώτες έχουν χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές”.

Η κοινή Ανακοίνωση Τομέων Νησιωτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής:

“Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου

Η εφαρμογή των μέτρων της Κοινής Δήλωσης ΕΕ -Τουρκίας εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι δομές υποδοχής έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια. Τα νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών. Οι υπηρεσίες υγείας καταρρέουν. Οι κάτοικοι αφέθηκαν μόνοι τους.

Η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει. Η ακροδεξιά καραδοκεί.

Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει. Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κρύβεται. Κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά. Για οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Η άμεση, πραγματική και βιώσιμη αποσυμφόρηση είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η υποστήριξη των δομών υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτονόητη υποχρέωση. Δεν υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη δήθεν μακροπρόθεσμων σχεδιασμών. Οι νησιώτες έχουν χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της”

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ