ΚΚΕ: Η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ματαιώθηκε για αποφυγή περαιτέρω ευτελισμού - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

ΚΚΕ: Η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ματαιώθηκε για αποφυγή περαιτέρω ευτελισμού

Τη συζήτηση για τον κανονισμό της Βουλής και τη σχετική επιστολή του πρωθυπουργού στο Νίκο Βούτση σχολιάζει το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, η αλλαγή που αναμενόταν στον κανονισμό «δεν ήταν θέμα «δημοκρατικής ευαισθησίας», αλλά νομιμοποίησης του πολιτικού σουλάτσου και παζαριού, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα, συντηρώντας παράλληλα τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα. Και επειδή ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την υποκρισία, γι’ αυτό τον λόγο και ματαιώθηκε η αλλαγή του κανονισμού, την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρξει περαιτέρω ευτελισμός».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «αυτό είναι το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα: Παζάρια, αλληλοεκβιασμοί, μετακινήσεις εντός των τειχών. Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι απέναντι σε τέτοια πολιτικά παιχνίδια και τυχοδιωκτισμούς».

Το ΚΚΕ σχολιάζει επίσης ότι «από θέση αρχής τοποθετείται σ’ αυτά τα ζητήματα κι όχι ανάλογα με την πολιτική συγκυρία». Παράλληλα, συμφωνεί γενικά με τη διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που προέκυψαν από τις εκλογές, όπως και με την κατάργηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, που το διατηρούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ