Κοινό μήνυμα εγρήγορσης έστειλαν Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Ζέρβας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κοινό μήνυμα εγρήγορσης έστειλαν Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Ζέρβας

Κοινό μήνυμα της εγρήγορσης και της τήρησης των μέτρων έστειλαν ο Πρωθυπουργός, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Ο Πρωθυπουργός και οι δύο τοπικοί άρχοντες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις ημιαστικές περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή σχετικά κινητικότητα. Συμφωνήθηκε ότι η έμφαση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στην προσπάθεια να υπάρξει σαφής αποκλιμάκωση της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία και όχι σε ένα πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα πρέπει να είναι σταδιακό και ιδιαίτερα προσεκτικό.

Μετά την σύσκεψη με τον Κ.Μητσοτάκη ο δήμαρχος τόνισε ότι «Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη μετά της πόλης» και πρόσθεσε ότι είναι αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων. «Είναι κάτι που δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ.Τζιτζικώστας δήλωσε ότι το άνοιγμα της οικονομίας «θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά στην περιοχή μας και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα». Επίσης είπε ότι τόσο το άνοιγμα των σχολείων όσο και η επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να γίνουν με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Παράλληλα, ο κ.Τζιτζικώστας πρόσθεσε ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις και είπε ότι «η πραγματικότητα είναι πως η οικονομία της περιοχής για την επόμενη μετά θα χρειαστεί τη στήριξη όλων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ