Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. για τους καταναλωτές - Karfitsa.gr
Οικονομία

Κομισιόν: Η Airbnb παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε. για τους καταναλωτές

Η Airbnb έχει παραβιάσει τους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών στην Ε.Ε., στερώντας τους βασικά νομικά δικαιώματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας στην εταιρεία διορία έως τον Αύγουστο να προτείνει αλλαγές.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ορισμένοι όροι και προϋποθέσεις της Airbnb και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τις τιμές παραβιάζουν την οδηγία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, την οδηγία για τους αθέμιτους όρους συμβάσεων, καθώς και τον κανονισμό που αφορά τη δικαιοδοσία σε αστικά και εμπορικά ζητήματα.

«Η Airbnb έχει τώρα διορία έως τα τέλη Αυγούστου για να προτείνει λεπτομερείς λύσεις σχετικά με το πώς θα συμμορφωθεί με τους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών στην Ε.Ε.» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η Airbnb πρέπει να είναι ξεκάθαρη σχετικά με το αν η διαμονή παρέχεται από ιδιώτη ή από επαγγελματία, να δίνει λεπτομέρειες για την τιμή με ξεκάθαρο τρόπο και να τροποποιήσει τους όρους της υπηρεσίας έτσι ώστε να είναι πιο δίκαιη για τους καταναλωτές.

«Οι καταναλωτές πρέπει εύκολα να καταλαβαίνουν για τι ακριβώς και πόσο πρόκειται να πληρώσουν, καθώς και υπόκεινται σε δίκαιους κανόνες, π.χ. σε ό,τι αφορά την ακύρωση της κράτησης από τον ιδιοκτήτη».

Πηγή capital.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ