Κονγκό: Σαρώνει η επιδημία ιλαράς-Σχεδόν 5.000 θάνατοι το 2019 - Karfitsa.gr
Διεθνή

Κονγκό: Σαρώνει η επιδημία ιλαράς-Σχεδόν 5.000 θάνατοι το 2019

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2019 από την  πιο δραματική και ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιδημία ιλαράς, που έχει ξεσπάσει ποτέ παγκοσμίως. Αυτή σαρώνει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχοντας εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας, στην οποία περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τις αρχές του έτους.

Η ιλαρά έχει σκοτώσει στη χώρα δύο φορές περισσότερους ανθρώπους από όσους ο ιός Έμπολα τους τελευταίους 15 μήνες. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκίνησε ένα έκτακτο πρόγραμμα εμβολιασμού τον Σεπτέμβριο, με στόχο να καλύψει περισσότερα από 800.000 παιδιά.

Ωστόσο οι κακής κατάστασης υποδομές, οι επιθέσεις σε κέντρα υγείας και οι δυσκολίες πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν σταθεί εμπόδια στην προσπάθεια, με αποτέλεσμα η επιδημία να εξαπλώνεται ταχύτατα. Σε μεγάλο βαθμό τα θύματα είναι βρέφη.

Να σημειωθεί ότι παγκοσμίως υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους 110.000 άνθρωποι από ιλαρά. Σε αρκετές χώρες ο εμβολιασμός έχει καταστεί υποχρεωτικός τα τελευταία χρόνια, καθώς διάφορες θεωρίας συνωμοσίας, που εξαπλώθηκαν μέσω του Διαδικτύου, γιγάντωσαν το αντιεμβολιστικό κίνημα ανά τον πλανήτη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ