ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο στρατός στη Νότια Κορέα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Διαρκεί υποχρεωτικά 22 μήνες, τους οποίους οφείλεις να υπηρετήσεις πριν τα 28 σου και το βασικότερο: δεν εξαιρείται σχεδόν κανείς. Μέχρι και σταρ της K-Pop διακόπτουν τις καριέρες τους για να φορέσουν τα χακί.

Τρόποι να τη γλιτώσεις υπάρχουν, αλλά είναι λίγοι και πολύ συγκεκριμένοι, όπως γράφει το oneman.gr. Μπορείς είτε να κερδίσεις κάποιον διαγωνισμό κλασικής μουσικής, είτε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και Ασιατικούς αγώνες, όπως κατάφερε ο ήρωας Σον της Τότεναμ πριν από μερικές ημέρες, γλιτώνοντας τους 22 μήνες στα στρατόπεδα της πατρίδας του. Αν πάλι δεν είσαι μουσικό ταλέντο και δεν σκαμπάζεις από αθλητισμό, μπορείς να πάρεις απαλλαγή μόνο αν κριθείς ακατάλληλος για στράτευση λόγω της φυσικής σου κατάστασης. Στην περίπτωση αυτή, είτε σε απαλλάσσουν εντελώς είτε συμβιβάζεσαι με κοινωνική εργασία.

Πάνω σε αυτό βασίστηκαν 12 Κορεάτες φοιτητές φωνητικής, οι οποίοι προφανώς έκριναν πως δεν είναι αρκετά ικανοί ώστε να κερδίσουν κάποιο διαγωνισμό κλασικής μουσικής, οπότε επέλεξαν τον άλλο δρόμο, αυτόν της παχυσαρκίας. Οι 12 φοιτητές έτρωγαν 5 φορές την ημέρα πίτσες και μπέργκερ και έδιναν συμβουλές ο ένας στον άλλον στα τσατ, οι οποίες περιελάμβαναν την κατανάλωση shakes πρωτεϊνών και αλόης για να διατηρηθεί το βάρος του νερού. Εν τέλει, κατάφεραν να πάρουν απαλλαγή, εκτελώντας κοινωνική εργασία, συνέχισαν να ασχολούνται με το τραγούδι και έζησαν αυτοί κ…..

Όχι βέβαια. Το πανούργο σχέδιό τους αποκαλύφθηκε και ήδη έχει διαταχθεί σχετική έρευνα, η οποία αν καταλήξει στην ενοχή των 12, θα τους υποχρεώσει να καταταγούν κανονικά, ακόμη κι αν κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη ολοκληρώσει την κοινωνική τους εργασία.

Κι όλα αυτά, ενώ οι αξιωματούχοι της Νοτίου Κορέας εξετάζουν τη μείωση του προσωπικού του στρατού από 618 σε 500 χιλιάδες και ταυτόχρονα τη μείωση της θητείας στους 18 μήνες.

Σχολιάστε