Κορωνοϊός: Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία - Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία – Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές

φωτογραφία αρχείου eurokinissi.gr

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, λόγω του κορωνοϊού.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας». Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

 

Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία οι νεκροί από τον κορωνοϊό ανέρχονται στου τρεις.

 

Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό 10 ελληνικά σχολεία βρίσκονται εκδρομή στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα τα οχτώ είναι στην κεντρική και νότια Ιταλία, όμως τα δύο βρίσκονται στο Μιλάνο το οποίο είναι κοντά στις περιοχές οι οποίες έχουν τεθεί σε καραντίνα από την κυβέρνηση. Να σημειώσουμε ότι στη γειτονική χώρα υπάρχει ξαφνική έξαρση του κορωνοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχουν φύγει από τη ζωή τρεις άνθρωποι που έχουν νοσήσει, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 150.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσουν κανονικά τις εκδρομές τους, ή αν θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα, ωστόσο η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών.

 

 

φωτο αρχείου

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ