Κοροναϊός-Κίνα: Υποχώρηση των νέων κρουσμάτων - Επιφυλακτικός ο ΠΟΥ - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Κοροναϊός-Κίνα: Υποχώρηση των νέων κρουσμάτων – Επιφυλακτικός ο ΠΟΥ

Τον μικρότερο αριθμό νέων κρουσμάτων από τον Ιανουάριο, τότε που άρχισε η επιδημία του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, ενώ μειωμένος ήταν και ο αριθμός των θανάτων, στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της επιδημίας. Παρ’ όλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά επιφύλαξη και όχι υπερβολική αισιοδοξία ότι τα χειρότερα στην επιδημία του κοροναϊού έχουν παρέλθει.

Η εξάπλωση του ιού έχει «παραλύσει» την κινεζική οικονομία ενώ προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, εγείροντας ανησυχίες και για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Η Apple προειδοποίησε για πλήγμα στις πωλήσεις, καθώς ο κοροναϊός πλήττει την προσφορά και ζήτηση στην Κίνα, μια ανακοίνωση που προκάλεσε τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής κορυφαίου νοσοκομείου στην πόλη Βουχάν, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, απεβίωσε λόγω της ασθένειας. Οι αξιωματούχοι της Κίνας ανέφεραν σήμερα 1.886 νέα κρούσματα. Είναι η πρώτη φορά από τα τέλη Ιανουαρίου που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι κάτω από 2.000, με το σύνολο να φθάνει τα 72.436. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκαν 98 νέοι θάνατοι, ενώ για πρώτη φορά από τις 11 Φεβρουαρίου ο αριθμός είναι κάτω από το όριο του 100.

«Τα στοιχεία δείχνουν υποχώρηση των νέων κρουσμάτων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγιεσούς, «θα πρέπει όμως να ερμηνευθούν με μεγάλη προσοχή», πρόσθεσε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε δωρεάν την τελευταία ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ