Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας δυο εβδομάδων και στο Μαυροβούνιο - Karfitsa.gr
Διεθνή

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας δυο εβδομάδων και στο Μαυροβούνιο

Οι αρχές του Μαυροβουνίου επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πολίτες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν από τις 7 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας (τις εργάσιμες) και από τη 1 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και δεν αφορά άτομα που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι συγκεντρώσεις πολιτών σε διαμερίσματα έχουν απαγορευτεί. Επίσης, απαγορεύονται οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους. Όσοι έχουν κατοικίδια μπορούν να κυκλοφορήσουν σε υπαίθριο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αφού προηγουμένως ενημερώσουν τις Αρχές. Δεδομένου ότι δεν έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι στηρίζει την απόφασή της να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στον νόμο για την προστασία από τις μολυσματικές ασθένειες.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα φθάσουν στο Μαυροβούνιο δύο επιπλέον φορτία με ιατρικό και προστατευτικό εξοπλισμό, που προσφέρονται από ξένους και εγχώριους επενδυτές. Ένα αεροπλάνο με 3,5 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, δωρεά του Έλληνα επενδυτή Πέτρου Στάθη, έφτασε στην Ποντγκόριτσα, χθες, από το Ντουμπάι. Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ευχαρίστησε, μέσω του Twitter, τον Έλληνα επενδυτή για τη δωρεά του εξοπλισμού.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Μαυροβούνιο ανήλθε σε 105. Το ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 6.262 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση και δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ