Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι νεκροί από κορονοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 33 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των αρμοδίων, όπως μεταδίδει ο Independent.

Συνολικά, 1.000.207 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό σύμφωνα με τα στοιχεία του Worldometer, που στηρίζεται στις πληροφορίες που λαμβάνει από όλες τις πηγές περιλαμβανομένων και των κυβερνήσεων των χωρών. Το Κέντρο Κορονοϊού Johns Hopkins, που επίσης υπολογίζει τα σύνολα παγκοσμίως, είχε αναφέρει 995.190 νεκρούς.

Ωστόσο, το 1 εκατομμύριο ξεπεράστηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση από τη βρετανική κυβέρνηση των επιπλέον 17 νεκρών της Κυριακής. Ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε 210 χώρες παγκοσμίως μολύνοντας τουλάχιστον 32 εκατ. ανθρώπους, ενώ ο πραγματικός αριθμός νεκρών και κρουσμάτων είναι ενδεχομένως πολύ υψηλότερος λόγω του γεγονός ότι δεν γίνονται αρκετά τεστ ούτε υπάρχει επαρκής πληροφόρηση από πολλές χώρες, σύμφωνα με τον Independent. H Ευρώπη ταλανίζεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, με τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική της επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων και περιορισμών ελευθεριών.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ