Κορoνοϊός - Αστικά λύματα: «Έκρηξη» κρουσμάτων «βλέπουν» οι ειδικοί για Αθήνα και Θεσ/νίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κορoνοϊός – Αστικά λύματα: «Έκρηξη» κρουσμάτων «βλέπουν» οι ειδικοί για Αθήνα και Θεσ/νίκη

Δραματική αύξηση κρουσμάτων αναμένεται σε  Θεσσαλονίκη και Αθήνα, σύμφωνα με την ανάλυση των αστικών λυμάτων στις δύο πόλεις.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαϊδης, ο οποίος μελετά τα αστικά λύματα της πρωτεύουσας, υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα ευρήματα.

«Εδώ και τρεις μέρες, υπάρχει μεγάλη αύξησης της ανίχνευσης του ιού στα λύματα της Ψυττάλειας, 4-5 φορές πάνω» είπε, μιλώντας στο Mega, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει αναλογία κρουσμάτων-λυμάτων, απλώς μέσω των δεύτερων δίνεται η τάση.

«Προάγγελος» εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων είναι τα λύματα και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκο Παπαϊωάννου, στην προχθεσινή ανάλυση των λυμάτων, καταγράφηκε 500% αύξηση της ανίχνευσης του ιού, κάτι που όπως είπε, θα φανεί στα κρούσματα τις προσεχείς ημέρες.

«Οι τιμές για συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι προγνωστικές και θα εμφανίζονται τα κρούσματα 3-4 μέρες μετά. Τέλη Σεπτεμβρίου οριακά ανιχνεύαμε τον ιό στα αστικά λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος. Και θυμάμαι ότι στις 2 Οκτωβρίου είχαμε μόνο δύο κρούσματα. Στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει η ανίχνευση του ιού. Στις 12-14 Οκτωβρίου, οι μετρήσεις έδειξαν 300% αύξηση. Και αυτή φάνηκε στα προχθεσινά κρούσματα που ήταν 180» ανέφερε μιλώντας στο ίδιο μέσο.

Εκτίμησε, δε, ότι τα ημερήσια κρούσματα στην συμπρωτεύουσα μπορεί να φτάσουν έως και τα 310, επισημαίνοντας ωστόσο, πως «η χρήση μάσκας και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ θα προκαλέσουν δραματική μείωση του ιού».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ