Κουτσούμπας: Να αξιοποιηθεί η ψήφος των αποδήμων για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση - Karfitsa.gr
Πολιτική

Κουτσούμπας: Να αξιοποιηθεί η ψήφος των αποδήμων για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση

Κάλεσμα στους Έλληνες του εξωτερικού «να αξιοποιηθεί η ψήφους τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο συμβιβασμός των κομμάτων έγινε εφικτός πάνω στις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η στάση μας δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που φάνηκε να μετράνε κουκιά στην ψήφο των αποδήμων», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα περί «προσπάθειων της Νέας Δημοκρατίας» να περάσει και παλιότερα σχετικός νόμος, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «από το 2001 υπάρχει ο νόμος για να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν τότε τις 200 ψήφους αλλά δεν τους διευκόλυναν γιατί τους αντιμετώπιζαν ως πελατεία. Δεν φρόντιζαν να κάνουν έστω μια απογραφή. Ας σταματήσει τώρα η υποκρισία και η δήθεν στοργή που σας έπιασε για τους απόδημους. Τα προβλήματά τους δεν οφείλονται σε έλλειμμα εκπροσώπησης, αλλά σε έλλειμμα πολιτικής βούλησης».

Παράλληλα κάλεσε να «αξιοποιηθεί η ψήφος τους για να τιμωρηθούν αυτοί που τους οδήγησαν στη μετανάστευση».

Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε και στα κόμματα που παρά τη θετική τους ψήφο στράφηκαν κατά των προϋποθέσεων που έθεσε το ΚΚΕ, σημείωσε πως οι άξονες αυτοί «Δεν συνιστούν περιορισμό ή απώλεια του δικαιώματος. Όσοι δεν έχουν τις προϋποθέσεις δεν χάνουν το δικαιώμα ψήφου. Είναι προϋποθέσεις ένταξης στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν θέλαμε να αλλοιωθεί το σώμα από ανθρώπους που δεν έχουν δεσμούς με τη χώρα και που δεν έχουν συνέπειες από την επιλογή τους, έχουν ενσωματωθεί στις κοινωνίες αυτών των χωρών και διαμορφώνουν πολιτική συνείδηση με βάση τις εξελίξεις, τον συσχετισμό τα τεκταινόμενα σε αυτές τις χώρες και όχι στην Ελλάδα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ