, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κτηματολόγιο: Γιατί "έπεσε" η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Εκτός λειτουργίας τέθηκε χθες Τρίτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχου των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, που έχουν υποβληθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων στο δήμο Αθηναίων, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης στοιχείων συνεχίζεται και μετά τη λήξη της προθεσμίας προανάρτησης την περασμένη Δευτέρα.
Όπως αναφέρει το «Εθνος», αυτό το πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να μην μπορούν να μπουν να ελέγξουν τα προσωπικά τους στοιχεία αλλά και τα στοιχεία των δικαιωμάτων τους ώστε να εντοπίσουν λάθη ή παραλείψεις για να τα διορθώσουν.
Η διοίκηση του Κτηματολογίου απέδωσε την αδυναμία του συστήματος σε τεχνική βλάβη, σημειώνοντας ότι η λειτουργία της πλατφόρμας θα αποκατασταθεί εντός της ημέρας.
Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μεταβούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης. Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου το Γραφείο Κτηματογράφησης Γαλατσίου για την Αθήνα κλείνει και θα λειτουργεί μόνο στην οδό Πατησίων 48, το οποίο θα έχει περιορισμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.