Κυκλοφορούν συσκευές που χακάρουν κινητά τηλέφωνα - Karfitsa.gr
Χαλαρά

Κυκλοφορούν συσκευές που χακάρουν κινητά τηλέφωνα

Όταν ένας πωλητής του eBay βρέθηκε σε μια δημοπρασία στη Μεγάλη Βρετανία και «έπεσε» πάνω σε μια περίεργη στην όψη συσκευή, χωρίς να καταλάβει τι είχε πιάσει στα χέρια του. Στον κ. Μπάλαϊ, έμοιαζε με ένα άχρηστο κομμάτι από μια ηλεκτρική συσκευή, το οποίο και παράτησε στο γκαράζ του για περίπου οκτώ μήνες.

Αυτό το «άχρηστο πράγμα», ήταν ένα τεχνολογικό δημιούργημα του Ισραήλ, με την ονομασία Cellebrite UFED. Το συγκεκριμένο μαραφέτι χρησιμοποιείται από την Αστυνομία σε όλο τον κόσμο, για να «σπάει» την προστασία συσκευών που χρησιμοποιούν λογισμικών iOS και Android, ώστε να εξαγάγει δεδομένα.

Μπορεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει εκατομμύρια στη Cellebrite για να έχει στα χέρια της αυτήν την τεχνολογία, αλλά οι χρήστες του eBay μπορούν να αγοράζουν και να εμπορεύονται συστήματα της συγκεκριμένης εταιρείας για ποσά μεταξύ 100 και 1.000 δολαρίων, αναφέρει άρθρο του Forbes. Τα τελευταίας τεχνολογίας Cellebrite ξεκινούν από 6.000 δολάρια.

Η Cellebrite δεν είναι ευχαριστημένη με το γεγονός ότι οι μεταχειρισμένες αυτές συσκευές της πωλούνται με τέτοια άνεση στην αγορά. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, δύο πηγές από τη βιομηχανία εγκληματολογίας προώθησαν στο Forbes μια επιστολή που καταδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τα προσωπικά δεδομένα είναι η μεταπώληση αυτών των εξαιρετικά δημοφιλών συσκευών χακαρίσματος.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ