Κυριάκος Κυριάκος: Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρότυπο της μπλε ανάπτυξης - Karfitsa.gr
Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Κυριάκος Κυριάκος: Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρότυπο της μπλε ανάπτυξης

Το ΚΙΝΑΛ θέτει ως στόχο τη διασφάλιση διψήφιου ποσοστού στις εκλογές και την τρίτη διερευνητική εντολή, προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο του για τη μεσαία τάξη και την ελληνική οικονομία, τόνισε σε συνέντευξή του στην Karfista ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος φέρνει αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του.

Συνέντευξη ΣΤΗ ΒΙΒΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Ποιό είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Το αν θα συνεχίσουμε να στρώνουμε κόκκινο χαλί στην νεοφιλελευθεροποίηση της χώρας, όπως εκφράζεται από τη ΝΔ, με διαβατήριο την απαξίωση της πολιτικής και τη διάβρωση της δημόσιας διοίκησης, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δίνουμε σκληρή μάχη. Μια μάχη ανανέωσης, διεύρυνσης και αναγέννησης του γνήσιου κεντροαριστερού πόλου, που εκφράζεται αυθεντικά μέσα από το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ. Μια μάχη δημιουργίας και επανένωσης με την κοινωνία, με καθαρή ματιά και ακόμη πιο καθαρό λόγο. Με έμπνευση και τεχνογνωσία. Δίνουμε μάχη πόρτα πόρτα για να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πως η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη που ανέδειξε η Μεταπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ, με κυβερνητική τεχνογνωσία και πραγματικά μεταρρυθμιστικό ρόλο. Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ, που είναι η δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας στη χώρα. Ψήφος στο ΚΙΝΑΛ, είναι ψήφος στη χώρα, στην προοπτική και στο μέλλον!

Ποιά χαρακτηριστικά έχει η δική σας υποψηφιότητα;

Της διεύρυνσης, της σύνθεσης και της ανανέωσης. Πήρα την απόφαση να αφήσω τη δουλειά μου στον ΠΑΟΚ –μια πολύ καλή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα– και να θέσω την εμπειρία μου και τα ένσημά μου στη διάθεση της κοινωνίας με σκοπό να συμβάλλω με τις προτάσεις μου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, αποφάσισα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση της Φώφης Γεννηματά και να είμαι υποψήφιος επιχειρώντας να επανενώσω, όσο μπορώ, τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που υποστηρίζω από 18 ετών και να συμβάλλω με όλες μου τις προσπάθειες στην αναγέννηση της μεγάλης προοδευτικής, πραγματικά πατριωτικής, Κεντροαριστερής παράταξης. Χαίρομαι και συγκινούμαι που φίλοι, υποστηρικτές και ψηφοφόροι του χώρου μας που στο παρελθόν για διάφορους λόγους βρέθηκαν «απέναντι», άφησαν στην άκρη όλα όσα τους χώριζαν και ήρθαν κοντά χάρη στη δική μου υποψηφιότητα.

Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματός σας και πώς εκτιμάτε ότι θα διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη;

Στόχος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι να αποκτήσει την ισχυρή βάση, πάνω στην οποία -σε βάθος τετραετίας- θα δημιουργήσει μια πραγματικά προοδευτική κυβερνητική πρόταση. Κυνηγάμε το διψήφιο ποσοστό και την τρίτη διερευνητική εντολή, προκειμένου να εφαρμόσουμε το μοναδικό πραγματικό σχέδιο ενίσχυσης της μεσαίας τάξης και της ελληνικής οικονομίας, δημοκρατικής σταθερότητας και σεβασμού των θεσμών που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό στην ελληνική κοινωνία.

Οι νέοι απαιτούν άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική. Μπορεί το κόμμα σας να τους κερδίσει;

Είναι γεγονός πως οι νέοι, δυστυχώς, γυρνούν την πλάτη στους πολιτικούς και την πολιτική. Είναι γεγονός, επίσης, ότι τα υψηλότερα ποσοστά του το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τα έλαβε από τους ψηφοφόρους ηλικίας 17-21 ετών. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το πρώτο κόμμα που έστρεψε την προσοχή του στους νέους. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά στις πολιτικές του για τη νεολαία, αλλά και σε επίπεδο δομής κι οργάνωσης. Στα ανώτερα κομματικά αξιώματα, όπως είναι η θέση του γραμματέα αλλά και του εκπροσώπου Τύπου, βρίσκονται άτομα που εκπροσωπούν τη γενιά των τριαντάρηδων. Νέοι άνθρωποι που σε πείσμα των καιρών και του brain drain έμειναν στη χώρα. Το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης, έκτος από εμένα περιλαμβάνει αξιόλογους ανθρώπους, εκπροσώπους της νέας γενιάς. Το ΚΙΝΑΛ άλλαξε, επενδύει στους νέους και το στοίχημα, πιστεύω, πως θα το κερδίσει.

Ποιά θέματα θεωρείτε «πληγές» για τη Θεσσαλονίκη και τι λύσεις προτείνετε;

Δυστυχώς δεν είναι ένα και δυο. Η πόλη μας έχει πολλά προβλήματα. Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη που «σφύζει» από νεολαία λόγω των Πανεπιστημίων της δεν προσφέρει ευκαιρίες για δουλειά. Τα ποσοστά ανεργίας είναι από τα υψηλότερα στη χώρα, οι θέσεις εργασίας κλείνουν η μια μετά την άλλη, οι συγκοινωνίες είναι ανύπαρκτες. Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και οι μικρές φυτοζωούν. Τα έργα υποδομής απουσιάζουν. Πιστεύω ότι η Θεσσαλονίκη έχει προοπτική και μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να βρει τον δρόμο και το σωστό βηματισμό. Όραμά μου είναι να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρότυπο της μπλε ανάπτυξης.

Τα εθνικά θέματα και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας;

Φυσικά! Το είδαμε πριν από λίγες εβδομάδες την περίοδο των ευρωεκλογών, το βλέπουμε και τώρα. Από την μια έχουμε τη γειτονική Τουρκία του Ερντογάν που κλιμακώνει τις προκλήσεις της κατά της Ευρώπης, της Ελλάδας, της Κύπρου και από την άλλη έχουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών που ειδικά εμάς τους Βορειοελλαδίτες θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο θα πρέπει ως χώρα να καταδικάζουμε τις προκλήσεις αυτές. Από την άλλη, η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια διπλωματική ήττα και μια πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραχωρήσαμε γλώσσα και εθνότητα σε μια συγκυρία που θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει όλα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ