Κυριάκος Μητσοτάκης στη Le Figaro: «Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα» - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Le Figaro: «Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα»

Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro παραχωρεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της επίσκεψής του σήμερα Πέμπτη 22/8 στο Παρίσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πρόκειται να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχολιάζει στο γαλλικό μέσο τι αναμένει από την πρώτη αυτή συνάντηση.

«Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι ιστορικές, βαθιές και σταθερές. Βγαίνουμε από μια κρίση δέκα χρόνων και αναγνωρίζουμε στη Γαλλία την αλληλεγγύη που επέδειξε», αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η παρούσα κατάσταση είναι κρίσιμη και κάθε μια από τις αποφάσεις μας θα βάλει το πλαίσιο για το αύριο» συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γαλλική εφημερίδα. «Ως πρωθυπουργός, επιθυμώ να εργαστώ μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους, τόσο πολιτιστικούς όσο και πολιτικούς, προκειμένου το μέλλον μας να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η Ευρώπη πρέπει να απαντά στα κρίσιμα ζητήματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλύει όμως και τους στόχους της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την Ευρώπη σε θέματα πυλώνες στην οικονομία και το περιβάλλον. «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να απαντά σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και που οφείλει να στέκεται απέναντι στις ανάγκες καθενός από τους πολίτες του» σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός που αναφέρει την ανάγκη η Ευρώπη να εμπνέεται από το παρελθόν και να εγγυάται το μέλλον.

Στην εκτενή συνέντευξη στη γαλλική Le Figaro, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί πως σκοπεύει να γυρίσει σελίδα στη χώρα έπειτα από 10 χρόνια κρίσης. Είναι ενδεικτικό πως η συνέντευξη του πρωθυπουργού τιτλοφορείται ως εξής: «Κυριάκος Μητσοτάκης: “Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα”».

Η επίσκεψη στο Παρίσι αναμένεται να στείλει σημαντικά μηνύματα, στόχους και πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού που εγκαινιάζει έτσι, σειρά επαφών με ξένους ηγέτες.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη το Παρίσι

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 16:00 ώρα Ελλάδας, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν. Επόμενος σταθμός των ευρωπαϊκών επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη είναι το Βερολίνο, στις 29 Αυγούστου, για συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ.

  • 16.00: Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων. Κοινές Δηλώσεις στον Τύπο κ. Πρωθυπουργού με Πρόεδρο κ. Μακρόν.
  • 16.00-16.45: Παράλληλο πρόγραμμα κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Ξενάγηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Συνάντηση με την κ. Μακρόν.
  • 16.15: Διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών.
  • 16.45: Κατ’ ιδίαν συνάντηση κ. Πρωθυπουργού με Πρόεδρο κ. Μακρόν.
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ