Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών

Óôéãìéüôõðï áðü ôï 12ï Ôáêôéêü óõíÝäñéï ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò ðïõ îåêéíÜ áðüøå ôéò åñãáóßåò ôïõ, ÐáñáóêåõÞ 14 Óåðôåìâñßïõ 2018 (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Οι επόμενες εκλογές θα επισφραγίσουν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που επιζητεί η ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο 12ο συνέδριο ΝΔ.

Κάνοντας μία αναδρομή της ιστορικής προσφοράς του κόμματος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που εδραίωσε τη Δημοκρατία, που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες και που κράτησε τη χώρα στο ευρώ, «σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του».

«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντπολίτευσης, που κάλεσε όλους «να δώσουμε μαζί τη μεγάλη εκλογική μάχη. Είμαστε με διαφορά το ισχυρότερο κόμμα της χώρας. Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν».

Δεν θα κυρώσουμε ποτέ τη συμφωνία των Πρεσπών

Οξύτατη ήταν η επίθεση του κ. Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα επειδή είπε ΄΄ναι΄΄΄, εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν ΄΄όχι΄΄, δηλαδή στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Και πρόσθεσε: «Και ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ.

Να γεφυρώσουμε τα ρήγματα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, «όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» και δήλωσε:

«Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας.

Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ