Κυρ. Μητσοτάκης: «Πυρά» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: «Πυρά» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Θεσσαλονίκη

Την πλήρη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στελεχών του κόμματος, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα με πρωτοβουλία  της  Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, όλοι οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους, αλλά «υπόλογοι στην Ιστορία» για τις αποφάσεις που θα πάρουν.

«Η Συμφωνία των Περσών είναι μια κακή συμφωνία. Η Ελλάδα για πρώτη φορά αναγνωρίζει ‘’μακεδονική’’ γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας με αυτόν τον τρόπο μια πολική δεκαετιών, για λόγους που μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμα ότι η ΝΔ θα προσέλθει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή «συντεταγμένα , νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί αυτή η συνθήκη είναι μια κακή συνθήκη και θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Στήριξη σε Ν. Ταχιάο

Ο κ. Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο, που παρευρέθηκε στη σύσκεψη. «Είμαι εδώ σήμερα για να παρέχω την αμέριστη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο διοικητικό έργο, που έχει δώσει το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Θα ζητήσω από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ