Κυρ.Μητσοτάκης: Yπερπλεονάσματα και παροχολογία "νάρκες" στο μέλλον της χώρας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Κυρ.Μητσοτάκης: Yπερπλεονάσματα και παροχολογία “νάρκες” στο μέλλον της χώρας

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη B. Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες «μεικτές» επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018.

Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, και σημείωσε ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην ΠΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, λέγοντας ότι «αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς».

«Για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή πρέπει η Οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι το «ελατήριο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί στη χώρα μας».

«Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη “Φορολογική Σφήνα”, η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα.

«Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές… Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας», ανέφερε.

«Η κυβέρνησή μου θα εργαστεί για μια διοίκηση που θα ακούει πραγματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Όχι όπως σήμερα που υπάρχει πλήρης αναξιοπιστία» είπε ο κύριος Μητσοτάκης και πρότεινε μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις από 29% στο 20%, στα μερίσματα από 15% στα 5% και μείωση ασφαλιστικών εισφορών «για να γίνει πράξη ένα νέο τολμηρό ασφαλιστικό σύστημα».

«Ένας σταθερός φορολογικός νόμος -από τους τρεις πρώτους που θα φέρουμε- με δέσμευση να μην αλλάξει για την επόμενη πενταετία» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ζήτησε την καθιέρωση 120 δόσεων στην εφορία, με χαμηλότερη δόση τα 20 ευρώ τoν μήνα, σε όσους χρωστούν κάτω από 3.000 ευρώ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το “Τσοβόλα δώστα όλα” και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα «γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο», είπε και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, «μπορούμε καλύτερα».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ