, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κωνσταντίνος Ζέρβας στην Karfitsa: «Πρώτα ομάδα και πρόγραμμα…»

Ανοιχτό αφήνει το θέμα της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον της πόλης, αλλά ο λόγος του είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Ρεπορτάζ  Βιβή Ανδρίτσου
«Πρώτα πρόγραμμα και ομάδα ανθρώπων» υπογραμμίζει με έμφαση, σε όσους τον παροτρύνουν να «βγει μπροστά».
Η αλήθεια είναι, ότι η «ομάδα των 6» δημοτικών συμβούλων, που δραστηριοποιείται και – είναι αλήθεια- φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους συνεργάτες του, γνωρίζει καλύτερα απ΄όλους τα θέματα του δήμου. Οι παρεμβάσεις της είναι στοχευμένες και αποκαλύπτουν λάθη και παραλείψεις της διοίκησης. Εύλογα έχει δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι η ομάδα αυτή θα αποτελέσει τον πυρήνα μιας νέας κίνησης, που στόχο θα έχει τη νίκηστις επόμενες δημοτικές εκλογές.
«Είναι κάτι που θα φανεί, αν θα προχωρήσει, μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται και θα γίνουν» τονίζει ο κ. Ζέρβας και εξηγεί: «Με τις παλινωδίες του «Κλεισθένη» και την ανικανότητα της σημερινής διοίκησης προέκυψαν μέχρι στιγμής πολλές υποψηφιότητες για τη δημαρχία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στη λογική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», χωρίς γνώση των προβλημάτων και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Γιατί ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας έχει μείνει πολύ πίσω: Στο θέμα των σκουπιδιών, του κυκλοφοριακού, του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων. Ακόμη και στην εσωτερική του οργάνωση και την απόδοση του. Ο δήμος δανείζεται λεφτά και συγχρόνως δεν αξιοποιεί αυτά που μαζεύει από τους δημότες του.»
Ο κ. Ζέρβας, όμως, είναι σαφής και κατηγορηματικός: « Ο νέος δήμαρχος της πόλης δε θα προκύψει με τεχνητή γονιμοποίηση ούτε με παρένθετη εγκυμοσύνη. Δε θα είναι απόστρατος ούτε παράκλητος της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Και προφανώς δε θα είναι ένας σταρ της επικαιρότητας, ένας εξπέρ στην ατάκα και στις ανεφάρμοστες εξαγγελίες. Η πόλη έχει ζήσει αυτές τις εμπειρίες και τις απορρίπτει!
Θα πρέπει να είναι προσιτός και ικανός, γνώστης των θεμάτων που χρονίζουν και να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις. Για να ξεκινήσει μαζί με τους άξιους συνεργάτες του από την πρώτη μέρα των καθηκόντων του την αντιστροφή της σημερινής κακής εικόνας.»
Όσον αφορά στα σχέδιά του, είναι ειλικρινής: «Προσωπικά δουλεύω καθημερινά, ελέγχοντας αλλά και προτείνοντας. Και αυτό το βλέπουν οι πολίτες. Η υποψηφιότητα για τη δημαρχία για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε κάτι που θα το κάνω άκαιρα και χωρίς να υπάρχει η ομάδα, το πρόγραμμα. Όλα λοιπόν στην ώρα τους και …οι σωστές εξαγγελίες το Σεπτέμβριο!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.