Κων. Ζέρβας: Η Αριστοτέλους, ο δρόμος του Εμπράρ, δρόμος απαξίωσης, παρεμπορίου και ναρκωτικών - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κων. Ζέρβας: Η Αριστοτέλους, ο δρόμος του Εμπράρ, δρόμος απαξίωσης, παρεμπορίου και ναρκωτικών

Την απαξίωση εμβληματικών σημείων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τη «φωτογραφία» της υποβάθμισης της πόλης, ανέδειξε κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος απέδωσε την κατάσταση στην εμφανή δυσκολία της Διοίκησης να ανταποκριθεί σε βασικά αιτήματα της καθημερινότητας.

«Στο δρόμο του Εμπράρ, στο καμάρι της πόλης, στο χώρο που γιορτάζουμε τις μέρες των Χριστουγέννων, στην οδό Αριστοτέλους και την πλατεία Αριστοτέλους, ακμάζει το παρεμπόριο αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών», ενώ παρουσίασε ως σημάδια υποβάθμισης:

 • τις φθαρμένες τοιχοποιίες,
 • τους βρώμικους κάδους,
 • την εγκατάλειψη των χώρων πρασίνου,
 • την κατεστραμμένη στάση του ΟΑΣΘ και την άναρχη τοποθέτηση των πάγκων των πλανόδιων μικροπωλητών,
 • τις βυθιζόμενες μπάρες που αντί να αποτρέπουν, επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων κατά το δοκούν,
 • το ωράριο φορτοεκφορτώσεων που καταστρατηγείται κατά τη διάρκεια της ημέρας,
 • τη χρησιμοποίηση του πεζοδρόμου ως χώρου στάθμευσης των οχημάτων του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, που ενοχλεί τη διέλευση των πεζών,
 • την έλλειψη κανονιστικής απόφασης και ποσόστωσης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από το 2013.

Σε ότι αφορά στο ΑΤ Λευκού Πύργου, υπενθύμισε ότι “παρά το γεγονός ότι κάτοικοι της περιοχής έχουν προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη και η ίδια η πολιτεία είχε αναγγείλει τη μεταφορά του σε άλλο κτίριο, ο άξονας της Αριστοτέλους συνεχίζει να επιβαρύνεται καθημερινά από τη λειτουργία του”, και κάλεσε τη Διοίκηση να πάρει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της δέσμευσης.

Σε ότι αφορά στην περιοχή των Δικαστηρίων τόνισε ότι:

 • Οι χώροι πρασίνου έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.
 • Μια μικρή χωματερή ανθίζει στα θεμέλια του Τοπ Χανέ – στην εξωτερική αλλά και στην εσωτερική πλευρά του τείχους -.
 • το μνημείο αποπνέει οσμή δημόσιας τουαλέτας.

Ο κ. Ζέρβας μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το εμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών έχει κατακλύσει το ιστορικό κέντρο.

«Στο χώρο του πανεπιστημίου, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Ναυαρίνου, στην Καμάρα και στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και επηρεάζει τόσο την εμπορική κίνηση αυτών των περιοχών όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων».

Ο κ. Ζέρβας είπε ότι προφανώς συμμερίζεται την άποψη ότι το θέμα των ναρκωτικών ανήκει στη σφαίρα της αστυνόμευσης αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «με ένα οργανωμένο σχέδιο ο δήμος μπορεί να κάνει πολλά γιατί η αντιμετώπιση του προβλήματος έχει να κάνει με τις χρήσεις, με τον φωτισμό, με τη ζωή που πρέπει να υπάρχει σε αυτά τα σημεία της πόλης όπου η παραβατικότητα κυριαρχεί».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ