Κώστας Κιλτίδης στην Karfitsa: «Η Μακεδονία δεν προδίδεται, η ψυχή μας δεν εκχωρείται» - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Συνεντεύξεις

Κώστας Κιλτίδης στην Karfitsa: «Η Μακεδονία δεν προδίδεται, η ψυχή μας δεν εκχωρείται»

Είναι γνωστός για τους αγώνες του ο Κώστας Κιλτίδης. Συνεπής πολιτικός του χώρου που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει παρών στον αγώνα που δίνει η παράταξή του, για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, από την εξουσία. Θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Κιλκίς, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

 

Συνέντευξη στη Βιβή Ανδρίτσου

 

Οι Μακεδόνες ανησυχούν και δυσανασχετούν για τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως διαφαίνεται σε διαδηλώσεις και δημοσκοπήσεις. Ο λαός έχει διχαστεί για το θέμα. Θεωρείτε ότι η εκχώρηση του ονόματος στη γειτονική χώρα συνιστά εθνική υποχώρηση; Διαβλέπετε ότι θα υπάρξουν προβλήματα;

Η Ελλάς ως ενιαία πολιτειακή οντότητα υπήρξε μετά την Μακεδονική δυναστεία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Γι’ αυτό και η ταύτιση της Μακεδονίας και της Ελλάδος είναι ιστορικά αυτονόητη. Η συμφωνία των δύο «προθύμων» (Τσίπρα-Κοτζιά) συνιστά ανοσιούργημα κατά του ελληνισμού, ο οποίος οργίζεται και θα καταπνίξει αυτή τη κωμικοτραγική φάρσα.

Η καταδυνάστευση της Πατρίδος και η φτωχοποίηση των Ελλήνων ήταν η επιδίωξη της υπεροκταετούς τραγωδίας. Εφευρέθηκε οικονομική κρίση, προς επίτευξη γεωπολιτικών ανακατατάξεων και εξουσιασμού. Δεν μέτρησαν όμως καλά τις αντιστάσεις των Ελλήνων. Η Μακεδονία δεν προδίδεται, το είναι μας δεν εκχωρείται. Από τον Σεπτέμβριο θα ξαναμετρηθούμε και θα αναμετρηθούμε. Το αίμα των Κρητών και των Κυπρίων, φωνάζει και προστάζει. Σκλάβοι Έλληνες αγωνίσθηκαν για την ελευθερία της σκλαβωμένης Μακεδονίας. Άτιμοι, γι’ αυτό το αίμα δεν θα γίνουμε ποτέ.

Πως σχολιάζετε την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών με την αποδοκιμασία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν συσχέτιση; Είναι επιτρεπτό για το θέμα αυτό να καταγράφονται μόνο διαρροές;

Όποιος παραβαίνει τους νόμους, κολάζεται και τιμωρείται με διάφανες διαδικασίες, όχι με διαρροές και δημοσιεύματα μυθιστορηματικού περιεχομένου. Προφανώς και υπάρχουν ζωτικά συμφέροντα για τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Ρωσία κ.ά. στην περιοχή. Εμείς τα εθνικά μας δίκαια υπερασπιζόμαστε, που μπορεί και να συμπίπτουν με άλλες χώρες. Υποτιμούν την νοημοσύνη μας, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το χειρίζεται. Θυμίζουν τους ρουφιάνους της Ασφαλείας. Αυτοί ρουφιανεύουν καθετί εθνικό και μάλιστα δημόσια.

Είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι και σεβόμαστε τους ομοδόξους μας, όπως και τους συμμάχους μας, όταν συμπεριφέρονται ως τέτοιοι. Πέραν των όποιων στρατιωτικών συσχετισμών και συμφερόντων, από πού ως πού η σύγχρονη Ρωσική Ομοσπονδία, με ελεύθερους κανόνες επικοινωνίας, είναι εχθρός της δυτικότροπης ζωής;

Οι πολιτισμοί μας είναι ομότροποι και αλληλοσυμπληρούμενοι. Λογοτεχνία, μουσική, Χριστιανισμός και επιστήμες θα έπρεπε να μας ενώνουν. Η διαίρεση και η αντιπαλότητα μόνον συμφέροντα υπηρετεί. Οι ανοησίες επιστρέφονται στους ανόητους.

 

Συστρατεύεστε ενεργά πλέον με τη Νέα Δημοκρατία από την οποία προέρχεστε και αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές στο Κιλκίς. Γιατί επιλέξατε το Κιλκίς και όχι τη Θεσσαλονίκη;

Από παιδί συνειδητά αγωνίζομαι στην εμπροσθοφυλακή των ιδεών της μεγάλης σύγχρονης κεντροδεξιάς. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να ξεθεμελιώσει το Ελληνότροπο αξιακό σύστημα της κοινωνίας. Συγκρούσθηκα, αναζήτησα, έμεινα συνειδητά εκτός μαχόμενης πολιτικής. Συστρατεύομαι στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας κατά το δόγμα της συσχετικότητας και του κανόνα της σύγκρισης.

Πρέπει να φύγουν οι απατεώνες ονείρων και προσδοκιών ενός απογοητευμένου λαού και μιας δοκιμαζόμενης Πατρίδος. Δεν πρέπει οι σειρήνες λαθρεπιβατών και λαοπλάνων να εξαπατήσουν τους αποσβολωμένους και καταπονημένους πολίτες.

Προσωπικά χρωστάω στην Ελλάδα και στο Κιλκίς, τα συρματοπλέγματα των κομμάτων δεν φυλάκισαν την άδολη και ως εκ τούτου άτρωτη πορεία μου. Πάντα ήταν αλληλένδετα Κιλκίς και Θεσσαλονίκη και υπηρέτησα αυτή την πραγματικότητα. Έζησα πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες στιγμές τιμής και καταξίωσης στο νομό μου, που σημάδεψε την ζωή μου. Με παρακαταθήκη την ιδεολογική μου κοσμοθεώρηση, που δεν την πρόδωσα ποτέ, την ίσια και καθαρή στάση και πορεία ζωής που αυταπόδεικτα επέδειξα, επιθυμώ να τιμήσω ξανά το Κιλκίς και την Ελλάδα. Με οδηγούς το Έθνος, την Πατρίδα, την Πολιτεία και την κοινωνία μας.

Οι εξαγγελίες για έξοδο από τα μνημόνια και για νέα εποχή στην ελληνική οικονομία δεν ταιριάζουν με το κλίμα της ύφεσης στην ανάπτυξη, στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και στην αγωνία των νοικοκυριών για επιβίωση. Υπάρχει άλλος δρόμος για ανάκαμψη;

Η κανονικότητα για να είναι πολιτικά υπαρκτή, χρειάζεται αλλαγή περιεχομένου. Η Νέα Δημοκρατία με το πλαίσιο αρχών και αξιών που φέρει είναι δυνάμει μοχλός και παράγων ουσία αληθούς κανονικότητας, με λειτουργία του πολιτεύματος, των θεσμών και την απελευθέρωση των αναγεννητικών δυνάμεων της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τον μετακομμουνισμό, αλλά τον νεοκομμουνισμό με πορεία προς τα κάτω, φτωχοποίηση και ισοπέδωση επιδοματικήΚαλώ τους Έλληνες, Ορθοδόξους, πατριώτες νοικοκυραίους και δημιουργούς να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία για την δύσκολη νέα πραγματικότητα, για επαναφορά της πολιτικής και της ελπίδας.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ