Κ. Γαβρόγλου: Υπό εξέταση η αλλαγή ώρας και στα Δημοτικά - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Κοινωνία

Κ. Γαβρόγλου: Υπό εξέταση η αλλαγή ώρας και στα Δημοτικά

Η αλλαγή της ώρας προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία είναι ένα θέμα που αφορά στα δημοτικά και όχι στα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς εκεί τα παιδιά «είναι μεγάλα και μπορούν να πάνε μόνα τους στο σχολείο», σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

 Επανερχόμενος στο θέμα, μετά την εξαγγελία του κατά τη διάρκεια αγιασμού σε επαγγελματικό λύκειο στους Αγίους Αναργύρους για «μία ώρα παραπάνω ύπνο των παιδιών», ο κ. Γαβρόγλου άφησε ανοιχτό σχολιάζοντας σε συνέντευξη του το ενδεχόμενο να υπάρξει μετάθεση της ώρας έναρξης μαθημάτων και στο Δημοτικό.

«Με το Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα» δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι «οι μεγάλοι καβγάδες με τα παιδιά σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Εξηγώντας γιατί έκανε την εξαγγελία την ημέρα έναρξης του σχολικού έτους, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι «με ενδιαφέρει να γίνεται συζήτηση με την κοινωνία. Λες κάποιες σκέψεις και ξεκινάμε».

Όσον αφορά τα όσα είπε περί περισσότερου ύπνου για τους μαθητές, παρέπεμψε σε «σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε ξυπνάει ο οργανισμός ενός εφήβου. Όταν λέμε ξυπνάει, πότε το κάνει αυτό λειτουργικά». Σύμφωνα επίσης με τον κ. Γαβρόγλου, με την αλλαγή στο «πρώτο κουδούνι» βοηθούνται πολύ οι οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ