Κ. Ζέρβας για Γ.Μπουτάρη: Κλείνει το μάτι σε όσους θέλουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κ. Ζέρβας για Γ.Μπουτάρη: Κλείνει το μάτι σε όσους θέλουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου απόψε αναφέρθηκε στο ζήτημα των συμβασιούχων, εξαπολύωντας επίθεση στην διοίκηση Μπουτάρη.

«Δεν θέλει ο δήμαρχος να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση ή υπάρχει καμιά μυστική συμφωνία με κάποιον διάδοχο, τον οποίο πολύ θα τον ήθελε; Ζεσταίνει το φαγητό για να το φάει κάποιος άλλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας. Αναφορικά με το ζήτημα των χρημάτων και της πιθανής ιδιωτικοποίησης τόνισε πως «για τα χρήματα γίνεται όλη η συζήτηση. Δηλαδή αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε σε άλλους συμβασιούχους; Δεν θα πάνε σε ιδιώτες; Εκτός αν αυτό είναι το ζητούμενο» .

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος «στην ουσία του ζητήματος, δε φαντάζομαι να έχει κανένας αντίρρηση ή αμφιβολία ότι χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται είτε στην καθαριότητα, είτε στην βιώσιμη κινητικότητα – δηλαδή βρίσκονται είτε στο σάρωμα, είτε στο καλαθοφόρο – είναι εκεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της πόλης και να προσφέρουν υπηρεσία σου πολίτες».

Απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του δήμου παρέθεσε σειρά ερωτημάτων. «Όταν λέτε ότι οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σημαίνει ότι το έχετε ψάξει, σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ενταχθούν στον οργανισμό, ότι είναι κομμάτι της λειτουργίας του δήμου. Δεν μπορείτε να υποστηρίζετε στην αρχή ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αργότερα να αναρωτιέστε και να λέτε ας το ψάξουμε ας το δούμε, ας το ρωτήσουμε». Αναφερόμενος στην εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της καθαριότητας υπενθύμισε πως τοποθετείται θετικά και πως αναδεικνύει την αναγκαιότητα αυτών των εργαζομένων καθώς χωρίς αυτούς το σύστημα καταρρέει. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως ο ίδιος προσωπικά είχε ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό περνώντας μάλιστα και πειθαρχικό. Κατέκρινε τις μεθοδεύσεις λέγοντας πως «αν δε θέλει ο δήμαρχος αυτή τη στιγμή να δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση γιατί ψηφίζει σε λίγες ώρες το καινούργιο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) μέχρι το 2030; Γιατί έχει κάνει ό,τι πεζοδρόμησή υπάρχει; Γιατί δίνει την Πλατεία Ελευθερίας, γιατί γίνονται εκχωρήσεις; Αυτά δεν δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση»;

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ