Κ. Ζέρβας: Η καθαριότητα δεν είναι πλέον το νούμερο ένα πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κ. Ζέρβας: Η καθαριότητα δεν είναι πλέον το νούμερο ένα πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη

Επιθεώρηση στον ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκο Ζεϊμπέκη.

Ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που οδήγησαν στην αναβάθμιση του χώρου και στη βελτίωση της αποδοτικότητάς του, ενώ είχε προηγηθεί αγιασμός εντός του κτηρίου.

Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζέρβας, «δέκα μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, το πρόβλημα έχει σταματήσει πλέον να είναι »νούμερο ένα» για την πόλη και αυτό συνέβη γιατί έγινε παρά πολύ δουλειά», τονίζοντας παράλληλα πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι η «καρδιά» της καθαριότητας μαζί με το αμαξοστάσιο που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά.

«Ουσιαστικά βλέπετε έναν χώρο που έχει δουλευτεί πάρα πολύ. Η μια μιάμιση πρέσα έχουν γίνει τέσσερις που λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Απ’ την άλλη μεριά, διορθώθηκε η γεφυροπλάστιγγα, επιδιορθώσαμε πολλά κοντέινερ και είμαστε σε θέση να πλένουμε απορριμματοφόρα. Τετραπλασιάστηκε ο αριθμός απορριμματοφόρων που πλένονται και ο βιολογικός καθαρισμός πλέον λειτουργεί». Σημείωσε δε, ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, απόλυτα λειτουργικό, όχι μόνο για τον Δήμο και τους δημότες της Θεσσαλονίκης αλλά και για τον συνολικό σχεδιασμό του Φορέα Διαχείρισης Απορριμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και όμορους δήμους, όπως της Καλαμαριάς, του Θερμαϊκού, της Θέρμης και του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

«Δε σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με την ανανέωση του εξοπλισμού μας, με την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, που θέλω να πιστεύω ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν, ούτως ώστε η καθαριότητα -με τη βελτίωση της ανακύκλωσης, με τα πράσινα σημεία, με τους καφέ κάδους- στο τέλος αυτής της θητείας θα βρίσκεται στο επίπεδο που πρέπει να έχει μια ευρωπαϊκή πόλη και όχι μια πόλη που πραγματικά πνίγεται μες τα σκουπίδια», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο κ. Ζεϊμπέκης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια η οποία ξεκίνησε το 2016, ατόνησε το 2019 λόγω εκλογών και ξεκίνησε εκ νέου το καλοκαίρι το) υ ίδιου έτους. «Εμείς, όπως οφείλαμε, ολοκληρώσαμε τη προσπάθεια όσο γίνεται πιο γρήγορα και άμεσα. Έχουμε σκοπό να φτιάξουμε την καθαριότητα και να είναι η πρώτη υπηρεσία. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το σκουπίδι δεν «κοιμάται». Έτσι λειτουργεί και η υπηρεσία μας. Δεν κοιμόμαστε και δεν σταματάμε να δουλεύουμε ποτέ», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ