Κ. Ζέρβας: Ο Μπουτάρης είναι εγκλωβισμένος στις εμμονές του και σε μία αυλή κολάκων - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη Ροή

Κ. Ζέρβας: Ο Μπουτάρης είναι εγκλωβισμένος στις εμμονές του και σε μία αυλή κολάκων

Συνέντευξη στον Θοδωρή Δαφέρμο

Για όλους και για όλα μιλά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην karfitsa. Ο κ. Ζέρβας σχολιάζει το… ειδύλλιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Μπουτάρη ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτησή του για τον τομέα καθαριότητας της πόλης όπου εξηγεί γιατί με άλλους πέντε δημοτικούς συμβούλους κατέθεσαν ερώτηση στην οποία κρούουν των κώδωνα του κινδύνου  για την κατάρρευση αυτού του νευραλγικού τομέα.

Κύριε Ζέρβα, θα θέλαμε να μας σχολιάσετε τη στήριξη που παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και μεταφράζεται ως χρίσμα για τις επόμενες εκλογές.

Εδώ έχουμε 2 πολιτικούς το Γ. Μπουτάρη και τον Α. Τσίπρα που αποφάσισαν να ενώσουν τις τύχες τους μετά από ένα καταδικαστέο γεγονός. Στην πολιτική όμως 1+1 δεν κάνει 2. Αφήστε που κανείς δεν κατάλαβε τί ακριβώς θα προσθέσουν. Χωρίς ατζέντα, χωρίς συνεννόηση με τα στελέχη τους.

Με το γκουβέρνο για το γκουβέρνο λοιπόν, χωρίς πρόγραμμα και ουσία. Τα θαύματα όμως κρατάν 3 μέρες, κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτών των …πρωτοβουλιών. Άλλωστε ούτε ο Γ. Μπουτάρης ούτε ο Α. Τσίπρας φημίζονται για την αποτελεσματικότητα τους. Στον εντυπωσιασμό και την ατάκα όμως είναι μάστερ σεφ. Πιστεύω λοιπόν ότι απλά αγοράζουν χρόνο!

Να είσθε σίγουρος ότι θα δούμε στο μέλλον και πολλά ακόμη «μέτωπα», χρίσματα αλλά και αφορισμούς.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταθέσατε  μαζί με άλλους πέντε δημοτικούς συμβούλους ερώτηση στην οποία καταγγέλλετε τη διοίκηση του δήμου για κακοδιαχείριση στο τομέα της καθαριότητας. Μάλιστα κάνετε λόγο για πλήρη κατάρρευση του τομέα της καθαριότητας. Πείτε μας τι πραγματικά συμβαίνει;

Η καθαριότητα είναι η βασική υπηρεσία που πρέπει να προσφέρει ένας δήμος στους πολίτες. Ο δήμος Θεσσαλονίκης «πρωτοτυπεί» καθώς δεν έχει αντιδήμαρχο καθαριότητας αλλά εντεταλμένο σύμβουλο. Για ένα χρόνο είχε υπεύθυνο το γεν. γραμματέα του. Αυτό από μόνο του δείχνει τη σοβαρότητα της διοίκησης!

Είναι το δαπανηρότερο κομμάτι του δήμου αφού ξοδεύει περίπου 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, με περίπου 1600 εργαζόμενους.

Βλέπουμε όμως εμείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης κάδους διαλυμένους, ογκώδη παρατημένα, ένα βρώμικο δήμο. Δεν υπάρχουν σακούλες, απορρυπαντικά, ανταλλακτικά, μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η κατάσταση είναι εξίσου τραγική και στο ΣΜΑ. Η ίδια η διοίκηση έφερε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση που περιέγραφε την πλήρη κατάρρευση του.

Πώς γίνεται με τόσα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες με τα ανταποδοτικά τέλη, να μην μπορεί να μπει τάξη, να υπάρχουν ορατά αποτελέσματα;

Πρέπει να γίνει άμεσα μια συνολική συζήτηση για την καθαριότητα, να έχουμε μια πλήρη εικόνα και να λάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Πως κρίνετε τη δεύτερη θητεία του Γιάννη Μπουτάρη;

Η δεύτερη θητεία του Γ. Μπουτάρη ανέδειξε τα προβλήματα της προσωπικότητας του. Η ομάδα που τον περιέβαλε στη διάρκεια της πρώτης θητείας και τον ίδιο προστάτευε και για την πόλη δούλευε. Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει τη διέλυσε!

Πλέον είναι εγκλωβισμένος στις εμμονές του, αλλά και σε μία αυλή θαυμάτων και κολάκων. Η διοίκηση του έχει πάρει διαζύγιο από τα προβλήματα της πόλης. Υπάρχει αδυναμία σχεδιασμού και ολοκλήρωσης έργων υποδομής, ανεπάρκεια στη διαχείριση θεμάτων καθημερινότητας, στην επίλυση κρίσεων. Ο ίδιος χαίρεται που είναι σταρ και οι συνεργάτες του που έχουν την τύχη να «επιβιώνουν» δίπλα του και να κάνουν το συχνότερο δυνατόν ταξιδάκια!

Η διοίκηση που αρχικά πρόσθετε και πολλαπλασίαζε πλέον αφαιρεί και διαιρεί. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή παντού γύρω μας.

Διακρίνουμε ότι μέσα στην «Πρωτοβουλία» έχει δημιουργηθεί μια υποομάδα στην οποία συμμετέχετε και εσείς, ασκώντας με ερωτήσεις σκληρή κριτική στη διοίκηση. Στην ομάδα αυτή έχει προστεθεί και ο κ. Αβαρλής από την «Ανοιχτή Πόλη». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί τη… μαγιά ενός νέου εκλογικού συνδυασμού;

Καταρχάς εδώ και καιρό δεν ανήκω στην «Πρωτοβουλία», και μάλλον ούτε η ίδια η διοίκηση ανήκει στην παράταξη που είχε κάποτε αυτό το όνομα. Είναι πια ένα άδειο πουκάμισο χωρίς ούτε ομάδα, ούτε υποομάδες!

Οι παρεμβάσεις συμβούλων διαφορετικής παραταξιακής προέλευσης αφορούν θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής. Θίξαμε από κοινού θέματα περιβαλλοντικά, πολιτικής προστασίας και το μείζον θέμα της καθαριότητας. Δεν προχωρούμε με βάση ιδεολογικές απόψεις αλλά με την κοινή λογική, τη γνώση και την αγάπη για την πόλη.

Το ότι αυτό γίνεται από ομάδα συμβούλων και όχι από παρατάξεις είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει τις ηγεσίες και να χαροποιήσει τους πολίτες. Το θεωρώ και υγιές αλλά και χρήσιμο για την πόλη.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στη karfitsa το Σάββατο 09/06/2018

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ