Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να αλλάξουμε τον φωτισμό στην πόλη» - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να αλλάξουμε τον φωτισμό στην πόλη»

Με φακούς ανά χείρας ο υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι υποψήφιοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» για να αναδείξουν τα σημαντικά προβλήματα φωτισμού κατά τόπους. Ζέρβας : «Νίκη για τη Θεσσαλονίκη είναι να μην υπάρχει σκοτεινός δρόμος εντός του αστικού ιστού. Φτάνουν τα μεγάλα λόγια και οι εκθέσεις ιδεών».

Με έναν πρωτότυπο τρόπο η παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» επέλεξε να αναδείξει το πρόβλημα του ελλιπούς φωτισμού εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης. Συγκεντρώθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και φίλοι στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα με Παπαναστασίου με φακούς ανά χείρας για να περάσουν το μήνυμα πως η πόλη έχει σκοτεινά σημεία. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας «Νίκη για τη Θεσσαλονίκη είναι να μην υπάρχει σκοτεινός δρόμος εντός του αστικού ιστού. Στόχος είναι να αλλάξουμε τον φωτισμό στην πόλη και όχι τα φώτα στους πολίτες. Με τη σημερινή ευκαιρία να ενημερώσω ότι ο φωτισμός της πόλης εκσυγχρονίζεται με δάνειο τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου υπάρχουν αδιάθετοι πόροι από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών».

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής της πολιτικής καμπάνιας για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων της καθημερινότητας της πόλης που οι ίδιοι οι πολίτες ιεραρχούν ως σημαντικότερα.  Το ζήτημα του φωτισμού συνδέεται άρρηκτα με το θέμα της ασφάλειας στην πόλη αλλά και με αυτό της οικονομικής δραστηριότητας και της εμπορικής κίνησης.

Οι προτάσεις της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» για το ζήτημα του φωτισμού είναι οι εξής :

  1. Πλήρης καταγραφή των αναγκών.
  2. Έγκαιροι διαγωνισμοί προμήθειας των απαραίτητων υλικών.
  3. Αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με νέας τύπου led για εξοικονόμηση πόρων σε κάθε γειτονιά της πόλης.
  4. Μείωση των τελών ηλεκτροφωτισμού μετά την αντικατάσταση τους.
  5. Νέος αστικός εξοπλισμός όπου χρειάζεται ειδικά για τον φωτισμό, με αισθητική ενότητα και λειτουργικότητα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ