Κ. Ζέρβας: «Ότι είναι Μακεδονικό είναι ελληνικό» - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Θεσσαλονίκη

Κ. Ζέρβας: «Ότι είναι Μακεδονικό είναι ελληνικό»

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μίλησε στην ΕΡΤ3 για «πρωτοβουλίες στα πέρατα της οικουμένης για να καταλάβουν όλοι πως ό,τι είναι Μακεδονικό είναι ελληνικό», μέσα σε μια προεκλογική συζήτηση με κάποιους από τους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ υποψηφίων δημάρχων ο κ. Ζέρβας απάντησε σε σειρά ερωτημάτων.

Για ένα πιθανό αίτημα αδελφοποίησης των Σκοπίων με τη Θεσσαλονίκη

“Σε αντίθεση με τη θετική στάση του κ. Ταχιάου σε ένα πιθανό αίτημα αδελφοποίησης Σκοπίων και Θεσσαλονίκης, εγώ πιστεύω τα εξής: η Θεσσαλονίκη έχει 34 αδελφοποιημένες πόλεις από την Κορέα, την Αυστραλία μέχρι το Σαν Φρανσίσκο. Από την 1η Σεπτεμβρίου, ως δήμαρχος, θα κάνω μία συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων και θα επιδιώξω να προβάλω την δική μας άποψη για τη Μακεδονία. Τη στιγμή αυτή έχουμε μία κάκιστη συμφωνία και πρόσφατα προέκυψαν τα πρώτα προβλήματα. Η ονομασία προέλευσης των κρασιών της Μακεδονίας τέθηκε υπό αμφισβήτηση, παρά το γεγονός πως πιστεύαμε ότι για 40 χρόνια είχαμε κατοχυρώσει την ονομασία προέλευσης. Άρα εγώ θα ξεκινήσω ακριβώς ανάποδα. Έχω ήδη δεσμευτεί ότι ως δήμαρχος θα δημιουργήσω έναν φορέα και θα αναλάβω πρωτοβουλίες στα πέρατα της οικουμένης για να καταλάβουν όλοι πως ό,τι είναι μακεδονικό είναι ελληνικό. Έχω μία τελείως διαφορετική ιεράρχηση. Πρώτα πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό και μετά να δούμε τα θέματα εξωστρέφειας”.

Για το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη

“Από τις επισκέψεις μου σε Αστυνομικά Τμήματα πληροφορήθηκα ότι από 350 άτομα στελεχιακού δυναμικού, τα 250 απασχολούνται σε στόχους που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια του πολίτη. Παλαιότερα ξέραμε ότι παραβατικότητα εντοπίζονταν πάνω από την Εγνατία  ενώ τώρα είναι ακόμα και στο ύψος της Μητροπόλεως. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το γενικότερο πλαίσιο μέσα από το οποίο διοικείται αυτή τη στιγμή η πόλη.  Εκεί ο ρόλος του δημάρχου είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς πολλά ζητήματα αφορούν αυτόν καθ’ αυτόν τον δήμο. Χρήσεις γης, φωτισμός, ευταξία, ύπαρξη παιδικών χαρών, διοργάνωση εκδηλώσεων, φροντίδα του πρασίνου, όλα συμβάλλουν στο γενικότερο ζήτημα της ασφάλειας και αφορούν  πράγματα που πρέπει να  φροντίσει  και ο δήμαρχος. Πέραν από τις προσκλήσεις και την πίεση προς την κυβέρνηση για περισσότερες δυνάμεις, πίεση και για περισσότερες περιπολίες”.

Για το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

“Και μια που μιλήσατε για τις σχάρες ομβρίων υδάτων υπάρχει το παράδοξο πως πάνω από τη σχάρα είναι υπεύθυνος ο δήμος και κάτω από τη σχάρα είναι υπεύθυνη η ΕΥΑΘ. Όταν όμως στη γύρω περιοχή υπάρχουν ογκώδη, υπάρχουν σκουπίδια, υπάρχουν σακούλες σε οποιαδήποτε μεγάλη νεροποντή θα μεταφερθούν στο σημείο της σχάρας όλα αυτά τα σκουπίδια και δεν θα μπορέσει να περάσει το νερό. Άρα βλέπετε ότι εκεί είναι ευθύνη του δημάρχου. Από τη στιγμή που η πόλη δεν είναι καθαρή σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, όταν δημιουργηθεί το πρόβλημα, την επόμενη μέρα αναζητούνται ευθύνες. Κι εκεί αρχίζει το κυνήγι των μαγισσών. Αν όμως  η πόλη είναι καθαρή θα είναι καθαρές και οι σχάρες. Σε κάθε έκτακτη συνθήκη, όπως το 2017 με τον παγετό και το αλάτι, έχουμε πρόβλημα διότι απουσιάζει η σωστή διοίκηση, η σωστή διαχείριση των συγκεκριμένων πόρων, των συγκεκριμένων ανθρώπων, των συγκεκριμένων μέσων. Θα μπορούσα και εγώ να μιλήσω για τη Μητροπολιτική διοίκηση αλλά αυτό που αφορά τον πολίτη είναι να γνωρίζει ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα”.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ