Κ.Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Λέμε "ΟΧΙ" στο κρεσέντο της παροχολογίας - Karfitsa.gr
Karfitsomata Slider Οικονομία Πολιτική Ροή

Κ.Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Λέμε «ΟΧΙ» στο κρεσέντο της παροχολογίας

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος 

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ενόψει της παρουσίας του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το πρωί πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας, καθώς και με φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπους των επιμελητηρίων.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας και την «περιβόητη» έξοδο από τα μνημόνια, σχολίασε ότι η έξοδος από τα μνημόνια ήταν εικονική και στην ουσία δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι, άρα παραμένουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις που δεσμεύουν τη χώρα. Ο ίδιος μίλησε με στοιχεία, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στα 102 δις που δόθηκαν προς την Πολιτεία, καθώς και στο ποσό των 1,43 εκατομ. από κατασχέσεις και ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σε ότι αφορά στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ,υπογράμμισε ότι οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες και να μην ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να συγχέουμε αυτές τις έννοιες. «Είναι προσβλητικό για τον λαό της Μακεδονίας, αν δεν συμφωνεί να χαρακτηρίζεται ως εθνικιστής», σχολίασε.

«Με αφορμή την Δ.Ε.Θ. θέλω να καταστήσω σαφές ότι το να επιδοθούν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις σε κρεσέντο παροχολογίας, θα βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω κάτι τέτοιο», ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε, λέγοντας, «Είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα και σοβαρότητα σε αντίθεση με τον λαϊκισμό της κυβέρνησης».

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για μέτρα ανακούφισης όπως -5% στα μερίσματα, -30% στον ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%, μείωση των εισφορών στην κύρια ασφάλιση από 20% σε 15%, καθώς έτσι μειώνεται το κόστος της κόστος της απασχόλησης και, έτσι, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Δυστυχώς σήμερα δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν μπορούμε να βρούμε καταρτισμένο προσωπικό λόγω της εκροής προσωπικού στο εξωτερικό», είπε.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της βόρειας Ελλάδας είναι «να απελευθέρωσουμε τον ιδιωτικό τομέα από την θηλιά που έχει τον κρεμάσει ο κ Τσίπρας», τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα προστατευθεί η εργασία με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, μακρυά από τις αντιλήψεις που θέλουν τα συμφέροντα των εργαζομένων να είναι απέναντι από εκείνα των εργοδοτών, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ