Κ. Μητσοτάκης: «Χρέος μας να βάλουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά» - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Χρέος μας να βάλουμε την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά»

Την στήριξή του στον Πρόεδρο της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σημερινή του συνάντηση στην Κύπρο με τον κ. Αναστασιάδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις, εν όψει της μάχης των ευρωεκλογών, όπου Ν.Δ. και Δημοκρατικός Συναγερμός, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι η Κύπρος έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα  οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Και κάνοντας τη σύγκριση με την Ελλάδα τόνισε:  Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός  ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατέληξε στις εξής δηλώσεις: «Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ