Κ. Νοτοπούλου: «Κλήθηκα πολλές φορές να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Κ. Νοτοπούλου: «Κλήθηκα πολλές φορές να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας»

 

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρά το νεαρό της ηλικίας, ανέλαβε βάρη ως προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού και υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Πλέον, μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στη Βουλή και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το σίγουρο είναι πως τραβάει την προσοχή… ίσως γι αυτό ν’ άκουσε πολλά! Κι αν κάποια την πλήγωσαν, στέκεται όρθια και προχωράει.

 

Περίμενες πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές;

Δε με αφορούν οι πρωτιές παρά μόνο αν είναι να αναλάβω ευθύνες ή να δουλέψω διπλά για να βεβαιωθώ πως ολοκληρώνονται οι εκκρεμότητες. Η πολιτική για μένα δεν είναι φιλοδοξία, είναι τρόπος ζωής και όραμα. Οι πολίτες έχουν μεγάλες προσδοκίες από τους νέους. Το βάρος ήταν και είναι μεγάλο.

 

Καταφέρνεις δύο καρπούζια σε μία μασχάλη; Bουλή και δήμο; 

‘Εχω εξαντληθεί σε βάρος της προσωπικής μου ζωής. Περισσότερο με δυσκολεύει η ζωή που μοιράζεται σε δύο πόλεις. Ως πολιτικές ευθύνες μπλέκονται, καταλήγουν στην ανάγκη για διεύρυνση του προοδευτικού χώρου, για ισχυροποίηση στις τοπικές κοινωνίες, για μάχες σε κάθε επίπεδο. Η παράταξη που δημιουργήσαμε στις εκλογές ήρθε για να μείνει σε πείσμα πολλών.

 

Στιγμή από περιοδείες που ξεχωρίζεις…

Κάθε χαμόγελο ή θυμωμένη έκφραση. Κάθε αγκαλιά ή απογοήτευση. Στις γειτονιές χτίζω σχέση με τους ανθρώπους. Στο τέλος της ημέρας κλωθογυρίζει στο μυαλό μου η φράση: «Εσείς οι νέοι βγείτε μπροστά. Είστε η ελπίδα…».

 

Τι της λείπει της Θεσσαλονίκης;

Πίστη στον εαυτό της. Κακόπαθε η πόλη, την κορόιδεψαν, της έταξαν πολύτιμα πετράδια, τη χρησιμοποίησαν για χρόνια πολλά. Πίστη στο όραμα. Η Θεσσαλονίκη ήδη έκανε το τόλμημα. Μπορεί αρκεί να πιστέψει και να διεκδικήσει.

 

Ειπώθηκαν πράγματα που σε πλήγωσαν;

Φυσικά! Κλήθηκα πολλές φορές να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας κυρίως λόγω φύλου ή επειδή δεν είμαι από πολιτικό «τζάκι». Με τσάκισε όμως η χυδαία αναίτια επίθεση στους δικούς μου, στην οικογένεια μου. Ένιωθα και ήμουν αδύναμη να σταματήσω  τον ανεμιστήρα της λάσπης. Αλλά ευτυχώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από μένα, μου θύμιζαν πως αυτό είναι το σύστημα και πως πρέπει να σταθώ όρθια και να παλέψω.

 

Βοήθησε το πτυχίο ψυχολογίας να ψυχολογείς ανθρώπους; 

Να κατανοώ ναι … και να αποδέχομαι. Κάθε τι το ανθρώπινο.

 

‘Εχεις χιούμορ; 

Δεν είναι το δυνατό μου σημείο. Το αγαπώ όμως στους άλλους…

 

Χειρίζεσαι μόνη τα social media; 

Όχι απόλυτα. Τα αγαπώ, αλλά ο χρόνος είναι πιεσμένος. Στις εκλογές είχα σπουδαία βοήθεια! Να πω την αλήθεια, δυσκολεύομαι να διατηρήσω ένα απόλυτα  πολιτικό προφίλ, γιατί υπάρχουν και οι άλλες πλευρές της ηλικίας και της ζωής μου.

 

‘Ηξερες πως 30 Ιουλίου στα γενέθλια σου είναι «Ημέρα Φιλίας»; 

Όχι! Εξηγεί πολλά σε συμβολικό επίπεδο! Με την ευκαιρία, είμαι ευγνώμων για τους φίλους που μου έτυχαν στη ζωή.

 

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια; 

Ούτε η φαντασία είναι δυνατό μου σημείο. Εύχομαι να έχω οικογένεια, να είμαι γερή, χρήσιμη και να χαμογελάω. Ας πούμε αυτοί είναι οι προσωπικοί μου στόχοι.

 

 

 

  • Από τη στήλη της έντυπης έκδοσης της karfitsa «Ιστορίες με …κάρυ» με την Αναστασία Καρυπίδου
Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ