Κ.Νοτοπούλου: Πυξίδα μας ένα ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Πολιτική

Κ.Νοτοπούλου: Πυξίδα μας ένα ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή

Κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός μετώπου για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή κάνει μέσω του «Εθνους της Κυριακής» και στην Εύρη Τσούμη η υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία δηλώνει ανοιχτά πως γι’ αυτόν τον στόχο η ίδια προσπαθεί με όλη της τη δύναμη.

«Να σκεφτούμε μεγαλόπνοα και μακροπρόθεσμα. Η Θεσσαλονίκη μητρόπολη των Βαλκανίων, χιλιοειπωμένο όραμα, τόσο που έχασε την αξία του και έμοιαζε άπιαστο όνειρο ή δούλεμα. Να, όμως, που τα έργα τελειώνουν. Σχεδιάζεται και υλοποιείται η Σιδηροδρομική Εγνατία. Να που ζούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας. Να που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται στα πόδια της. Η Θεσσαλονίκη έγινε διπλωματικός κόμβος. Αποκτά κοινωνικές δομές και υποδομές. Η δύναμη της Βόρειας Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της. Το μυαλό και η ψυχή τους», είπε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη στα αυτοδιοικητικά, η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως είναι κάτι αναγκαίο λόγω των προσπαθειών εκφασισμού της κοινωνίας.
«Έχουν γίνει δολοφονίες, γίνονται δολοφονίες με πρόσημο φασιστικό. Η στρατολόγηση μαθητών από τη ΧΑ, οι χλαμύδες και τα άλογα που κυκλοφορούν στην πόλη, τα πανό «η δημοκρατία απειλεί τη Μακεδονία». Χρειάζεται συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταματήσουμε να δίνουμε δύναμη σε όποιον καλλιεργεί το μίσος. Εμείς είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε τον κόσμο όπως τον βρήκαμε, «ανόητο, άδικο και κακό». Εμείς είμαστε εδώ για να φτιάξουμε τον κόσμο πιο δίκαιο. Γι’ αυτό το κάλεσμα που κάνουμε απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής ταύτισης. Απευθύνεται σε όποιον και όποια αγωνιά για μια πόλη δημοκρατική, μια πόλη που σέβεται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, μια πόλη που δεν κρύβει την Ιστορία της, αλλά μαθαίνει. Μια πόλη που με αυτοπεποίθηση σχεδιάζει την ανάπτυξή της. Αυτή είναι η προσπάθειά μας, η πυξίδα μας. Όλοι μας να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ