Κ. Πάλλα: Έμπνευση και ταλέντο που ζωντανεύει «όνειρα» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Κ. Πάλλα: Έμπνευση και ταλέντο που ζωντανεύει «όνειρα»

«Όνειρα» είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού δίσκου της Κωνσταντίνας Πάλλα, με δικές της δημιουργίες και εξαιρετικές ερμηνείες που μας κάνει να κάνουμε ξανά «όνειρα» για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.   Και παράλληλα να γιορτάζουμε γι’ αυτό αφού το single «Γιορτή» που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι προπομπός για ένα μελλοντικό νέο άλμπουμ, δίνει δείγματα πως θα έχουμε σύντομα ακούσματα από ακόμη έναν εξαιρετικό δίσκο.

Πότε άρχισε η σχέση σας με τη μουσική;

Έχω την αίσθηση πως γεννήθηκα μαζί με τη μουσική, πως με συντροφεύει από την πρώτη στιγμή της ζωής μου. Ένιωθα την παρουσία της από παιδί και όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις είναι με μια κιθάρα στα χέρια και την ενδόμυχη γνώση πως αυτός είναι ο προορισμός μου. Από την Τρίτη δημοτικού όμως, ξεκίνησαν οι σπουδές μου πάνω στην κιθάρα και στη θεωρία της μουσικής καθώς οι γονείς μου είχαν αντιληφθεί την κλίση μου και με στήριξαν σε αυτή τη διαδικασία με τον καλύτερό τρόπο.

Γράφετε μόνη σας τα τραγούδια σας… Από πού αντλείτε έμπνευση;

Η έμπνευση έρχεται πάντα σε ανύποπτο χρόνο και όχι με συγκεκριμένο ερέθισμα.  Μπορεί να είναι μια λέξη, ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, μια είδηση για τον κόσμο, οτιδήποτε. Πάντα, όμως, όλα αυτά βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της αλήθειας, της ειλικρίνειας και της καθαρότητας. Οτιδήποτε, λοιπόν, βαθύ και αληθινό μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

Έχετε γράψει κι ένα τραγούδι για τη Φωτεινή Βελεσιώτου.  Σκέφτεστε να συνεχίσετε να γράφετε και για άλλους καλλιτέχνες;

Η συνεργασία μου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν για μένα απρόσμενη και αποτελεί μεγάλη ευλογία, τόσο γιατί το τραγούδι μου ερμηνεύτηκε από μια φωνή που αγαπώ αλλά και γιατί είχε τη χαρά να γνωρίσω έναν εξαιρετικό και δοτικό άνθρωπο. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά τόσο να δώσω τραγούδια μου σε άλλους συναδέλφους, όσο και να ερμηνεύσω τραγούδια άλλων.

οιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα υπέροχα Τρίκαλα, οπότε σε μια πόλη με τόση μουσική ιστορία οι πρώτες και πιο βαθιές μου επιρροές είναι από το λαϊκό τραγούδι. Τα τραγούδια του Τσιτσάνη ,του Καλδάρα και η ποίηση του Κώστα Βίρβου ήταν εκείνα μέσα από τα οποία άρχισε να εκφράζεται η ψυχή μου. Στη διάρκεια της ζωής μου, βέβαια,  όφειλα και οφείλω ακόμη να ανοίγω τους ορίζοντες μου και να εμπλουτίζω τις μουσικές μου γνώσεις από παγκόσμιες επιρροές, πάντα όμως θα εκφράζομαι απόλυτα μέσα από το λαϊκό τραγούδι.

Ο τίτλος του δίσκου σας «Όνειρα» σημαίνει ότι μ’ αυτόν πραγματοποιήσατε κάποια δικά σας όνειρα;

Η δημιουργία ενός δίσκου ήταν πάντα το μεγαλύτερο μου όνειρο και ευχαριστώ πολύ όλους τους ανθρώπους και φυσικά την MINOS EMI που βοήθησαν στην πραγματοποίησή του. Είναι η προσπάθεια πολλών ετών, μια μικρή παρουσίαση του δικού μου κόσμου προς τους ακροατές και η αρχή για τα επόμενα και μεγαλύτερα όνειρα.

Το νέο σας single  «Γιορτή» να μας κάνει να περιμένουμε το επόμενο άλμπουμ;

Ζούμε, δυστυχώς, σε μια εποχή που η παραγωγή ενός ολοκληρωμένου δίσκου είναι αρκετά δύσκολη και λόγω κόστους αλλά και μεγάλης ποσότητας παραγωγής τραγουδιών κάθε χρόνο από πολλούς καλλιτέχνες. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα τραγούδια μέσα στη χρονιά, όμως αν θα οδηγηθούμε στην παραγωγή ενός ολοκληρωμένου φυσικού προϊόντος είναι κάτι που ακόμη δεν μπορώ να γνωρίζω.

Πού μπορούμε να σας απολαύσουμε ζωντανά αυτή την εποχή;

Οι εμφανίσεις μας, τα τελευταία δύο χρόνια, μοιράζονται κυρίως σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα. Φροντίζουμε να εμφανιζόμαστε κάθε βδομάδα και κάθε εμφάνιση ανεβαίνει και επικοινωνείται μέσω των social media κυρίως.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ