Κ.Παπακώστα: Θα γίνουμε κοινωνοί των ελπίδων του λαού - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Ροή

Κ.Παπακώστα: Θα γίνουμε κοινωνοί των ελπίδων του λαού

Ρεπορτάζ Γιάννης Νάκος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα σχετικά με την παρουσίαση του νέου κόμματος στο οποίο ηγείται και που ονομάζεται Ν.Ε.Ο.(Νέα Ελληνική Ορμή).

Η υφυπουργός αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους δημοσιογράφους τοποθετήθηκε λέγοντας πως σήμερα έχουμε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος δημιουργήθηκε στις 20 Ιουλίου 2018 δίνοντας μας σήμερα την δυνατότητα να «περιγράψουμε την θεσμική υπόσταση και τις θέσεις μας»

«Η Εθνική Διακήρυξη»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Εθνική Διακήρυξη του κόμματος της προσπαθώντας όπως και η ίδια είπε να τονίσει τα σημαντικότερα, όσο το δυνατόν συντομότερο.

Υπό αυτό το πρίσμα έκανε λόγο για τις «επόμενες γενεές των Ελλήνων για τις οποίες οι αποφάσεις σε ότι έχει να κάνει με την παράταξη μας θα γίνονται από κοινού μεταξύ Διοικούσας Επιτροπής και Μελών». Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση από πλευράς της κα.Παπακώστα δόθηκε και στο τρίπτυχο Δημοκρατία-Ισότητα-Ισονομία, τονίζοντας αυτολεξεί ότι “θα γίνουμε κοινωνοί των ελπίδων και της βούλησης του ελληνικού λαού”.

«Το όραμα και οι άξονες της πολιτικής»

Στο προοίμιο της τοποθέτησης και πριν από την αναλυτική παρουσίαση των κεντρικών πολιτικών αξόνων του κόμματος της η υφυπουργός επισήμανε ότι «στόχος της είναι ένα ενιαίο Εθνικό Σχέδιο Δράσης το οποίο μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα μπορέσει να επιτευχθεί μέσα από μια ενιαία εθνική στρατηγική.» Παράλληλα και σε άμεση συνάρτηση με τα προαναφερόμενα «απώτερος στόχος μας αποτελεί μια προ- δέσμευση όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες κάτω από μια ομπρέλα θα συμφωνήσουν για την πορεία της χώρας με ασφάλεια και δίχως συγκρούσεις.»

Σχετικά με τους Άξονες της πολιτικής για την Νέα Ελληνική Ορμή το νούμερο δύο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε επιγραμματικά τα κυριότερα σημεία σκιαγραφώντας τρεις βασικούς άξονες.

Πρώτον η εσωτερική Δημόσια Διοίκηση με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφάνεια. Στη συνέχεια ένα μοντέλο οικονομίας και ανάπτυξης στο οποίο κεντρικό ρόλο και υπόδειγμα πολιτικής (που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα) συζήτησης θα έχει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτός συγκρούεται με το κέρδος, παράμετρος που σύμφωνα με την Νέα Ελληνική Ορμή θα πρέπει να παραμερίζεται και όχι να επικροτείται.

Τελευταίος άξονας είναι η κοινωνική ατζέντα « η οποία σημαίνει κοινωνικό κράτος με ισχυρό δείκτη προστασίας των ειδικών ομάδων, με μια ολιστική αντιμετώπιση των ήδη προβλημάτων, θέτοντας την οικογένειας ως προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικης»

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ