Κ. Ποζρικίδης: Σε αναπτυξιακή πορεία ο εθνικός εκθεσιακός φορέας - Karfitsa.gr
Άρθρα

Κ. Ποζρικίδης: Σε αναπτυξιακή πορεία ο εθνικός εκθεσιακός φορέας

του Κυριάκου Ποζικίδη

Η 83η ΔΕΘ ανεβάζει φέτος ψηλά τον πήχη σε όλα τα επίπεδα, βάζοντας το στοίχημα της ανάδειξής της στην καλύτερη όλων των εποχών, με όλα τα επιμέρους στοιχεία να συνηγορούν σε αυτό. Η αμερικανική παρουσία, στο πλαίσιο της συμμετοχής των  ΗΠΑ στην έκθεση ως τιμώμενης χώρας, μεταφράζεται στην έλευση 52 εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς, κυρίως του κλάδου της τεχνολογίας, που θα παρουσιάσουν στον κόσμο τα επιτεύγματα  τους, ενώ πολλές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις με επιχειρηματικό χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα δίπλα στο αμερικανικό περίπτερο θα φιλοξενηθούν περίπου 100 startup επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του εθνικού εκθεσιακού φορέα και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στο κοινό να γνωριστεί με μια άλλη Ελλάδα.

Δυναμικό θα είναι το «παρών» και γενικότερα των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσω και της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 83η ΔΕΘ, ενώ η φετινή διοργάνωση θα είναι για μία ακόμη φορά πλούσια σε θεματικά αφιερώματα, από την ενέργεια και την αυτοκίνηση μέχρι την εκπαίδευση. Και βέβαια το πλούσιο πρόγραμμα των καθημερινών συναυλιών, σε συνδυασμό με μια σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού και ψυχαγωγίας θα συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την 83η ΔΕΘ.

Φέτος οι εκθέτες θα ξεπεράσουν τους 1.500, κάθε διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο του Εκθεσιακού Κέντρου έχει καλυφθεί και οι εκτιμήσεις μας για την επισκεψιμότητα ξεπερνούν τα επίπεδα της περσινής διοργάνωσης.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας βρίσκεται σε μια έντονα αναπτυξιακή πορεία τα τελευταία χρόνια και όλες οι προσπάθειές του συντείνουν στο να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τη θέση που της αξίζει στην εκθεσιακή βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής. Πέραν των προσπαθειών όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία των εκθέσεων του, μεγάλο είναι και το στοίχημα των εκθεσιακών εγκαταστάσεων. Η ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου με την παράλληλη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, που θα δώσει στην πόλη ένα νέο εμβληματικό τοπόσημο με τεράστια αναπτυξιακή προοπτική, είναι για μας καθοριστικό βήμα για την επόμενη μέρα της Έκθεσης. Μάλιστα η διαδικασία περάτωσης και υποβολής προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανάπλαση του ακινήτου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.

 

*Ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης είναι διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ