Κ. Ποζρικίδης: Στα 50 εκατ. ευρώ η ζημιά για την Θεσσαλονίκη από την ακύρωση της ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Κ. Ποζρικίδης: Στα 50 εκατ. ευρώ η ζημιά για την Θεσσαλονίκη από την ακύρωση της ΔΕΘ

Μεγάλο είναι το οικονομικό πλήγμα για την ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. και ακόμη μεγαλύτερο για ολόκληρη την πόλη, από την ακύρωση της διοργάνωσης της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στην karfitsa.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Ποζρικίδης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η ζημιά εκτός από ποσοτική είναι και ποιοτική.

Όπως εξήγησε ο κ. Ποζρικίδης η ΔΕΘ διοργανώνετε ανελλιπώς από το 1926,ακόμη και με τον Δάγγειο πυρετό του 1928,ακόμη και με το μεγάλο σεισμό του 1978. Μόνο στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο στάθηκε αδύνατη η διοργάνωση της. “Έτσι υπάρχει και στοιχείο από την ιστορία του θεσμού “, όπως ανέφερε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. τόνισε πως το πρωτογενές χάσιμο για την ΔΕΘ από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την πόλη (ξενοδοχεία, μετακινήσεις, κτλ.) ο κ. Ποζρικίδης υπολόγισε “σε ποιοτικούς όρους και εάν λάβω υπόψιν μου τον πολλαπλασιαστή της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων, αυτά που χάνονται από την πόλη είναι περίπου 50 εκατ. ευρώ. Χρήματα που είχε ανάγκη η Θεσσαλονίκη”.

Ο Κυριάκος Ποζρικίδης εξήγησε πως ο εκθεσιακός κλάδος υποφέρει παγκοσμίως.” Δεν γίνονται εκθέσεις, δεν υπάρχει τζίρος”δήλωσε, για να προσθέσει εστιάζοντας στην ΔΕΘ. ” Η έκθεση δεν λειτουργεί εδώ και έξι μήνες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει ως προτεραιότητα και αυτόν τον κλάδο, γιατί έχει τους μεγαλύτερους πολλαπλασιαστές. Δημιουργεί έσοδα όχι μόνο για τους διοργανωτές και το επιχειρείν, αλλά και για την τοπική και περιφερειακή οικονομία του προορισμού όπου διοργανώνεται”.

Όσον αφορά εναλλακτικά σχέδια μετά την επισημοποίηση της ακύρωσης της φετινής ΔΕΘ ο κ. Ποζρικίδης υπογράμμισε στην karfitsa.gr, πως υπάρχουν πλάνα που βρίσκονται υπό εξέταση, όπως η διοργάνωση ενός μικρότερου γεγονότος, ενός φόρουμ. Όλα αυτά όμως, όπως και το πολιτικό κομμάτι, βρίσκονται υπό εξέταση και οι οποίες αποφάσεις θα ληφθούν εντός των επόμενων ημερών.

Γ. Ν.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ